tiistai 6. syyskuuta 2022

Taidetta seinille!

 

6.9.2022 tiistai

05.01

Ostin länteen viettävän rinnetontin teiden muodostamasta kolmiosta kaupungin halutuimmilta kulmilta. Paha vain kun siihen ei saanut rakennuslupaa: Puutarhuri istui lupapapereiden päällä rakennusvalvonnassa puistelemassa päätään.

Se unista.

+6°

Lehtokurppa lähti jaloista kun menin pihamaan poikki kompostille. On vielä melko pimeää. Vähäinen viiru valoa auringonnousupuolella.

Nukuin melko huonosti. Oikean olkapiän särky ehkä aiheutti sen.

Militaarit asenteet yhteiskunnassa voimistuvat. Sen huomasin omienkin pasifismiin taipuvaisten asenteideni syrjäytymisessä Natokysymyksen aktivoituessa akuutiksi ratkaistavaksi.

Takkini kääntyi empimättä 24.2.2022 Moskovan Zaatanan käskettyä mitään kyseenalaistamattomat teurastajazombinsa Ukrainaan.

Nyt jopa "neuvon" laskuvarjojoukkoihin aikovaa lukiolaispoikaani alkamaan kovan kuntoharjoitusrääkin ennen armeijaan menoa, että aikomuksensa voisi toteutua: Kovat on vaatimukset, niäs!

Pääsy voi tyssätä jo Coopertestiin. Myös henkisen puolen kantti katsotaan tarkkaan.

On se ihan helevettiä, että tällainenkin päivä piti nähdä! 

Leukailin monta vuotta, ettei taida minunkaan jälkeläisistäni yhdestäkän kehittyä niin kovaa pasifistia kuin oli Arndt Pekurinen. Se kävi toteen. 

Eipä tässä jouda nyt aamutuimaan enempää ajattelemaan kun on lähdettävä ajeleen. 

19.54

Saunan piipusta nousee jälleen pienhiukkasten kyllästämä savuverho maiseman ylle, tai oikeammin sekaan kun se laskeutuu matalapaineen mukana alas ja tuulen kevyehkö käsi sitä vähän hämmentää. Sataa ropsautti kylmästi kun kurvasin Vinhan hyvästi vartioimaan pihaan. Toin sille Iisalamen Kitumrketista jäisiä sianrustoja. Niistä se tykkää. Jäniksen osat, jonka Kasinolta tullessa tieltä keräsin, se on piilotellut eri paikkoihin. Ei se kokonaan ole ehtinyt sitä syödä.

Long Dream soitti. Käy n huomenna katsomassa kylppärin korjaukset.

Harrykin viestitteli eristejutuista. Parin vkon päästä viikonloppuna lupailin.

Sitten on yhdestä metsämökistä "haulikolla ammuttu" ikkunaan. Tms. Senkin lupasin käydä korjaamassa ennen loskakelejä. On kyllä kaukana korvessa kehnojen teiden piässä!

Mitähän vielä tulee?

Lottovoittoa ei ainakaan.

Silmät luppasee. Mitenhän sitä joskus on jaksanut pitempienkin matkojen takana olleet työmuat...

Käyn saunomassa, luen pikkuisen ja menen sitten unienkartanooni nukkumaan.


Kuin olisi kävelty  piikkinengällä seinällä. Siistin reunat ennen tasoitteen vetämistä, mutta ajattelin, että tälleen jätettynä se olisi taidetta. Kehystäisi vaikka. Toiset tahallaan aiheutetut runnut olivat abstraktimpia. Jotenkin viehättäviä nekin. Piilottaa ne kuitenkin täytyy. Vuokrakämpistä harvoin taidekoteja syntyy. Varsinkaan ainepöllyissä asuvien toimesta vaikka kuinka spreijaisivat kaapistoja mielensä mustuuden mukaisiksi.

Seinät joskus kertovat surullisia juttuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti