perjantai 23. joulukuuta 2016

Merkintöjä

19.12.2016 Maanantai

Isän kuolinpäivä. Siitäkin jo 34 vuotta, mutta päivämäärä kun koloonsa vierähtää, yhä vain muistan.

Paulus kuumeessa. Aamulla vajaat 38 astetta. Kun kävin välillä otsaa koettamassa, niin oli varmasti enämpikin. Nukkui miltei koko päivän. Nyt illalla näytti vähän helpottavan.

Turkissa kuula kulki, tällä kertaa venäläisdiplomaatin selkään kesken puheenpidon. Myös ampuja tapettiin. Kun katsotaan huomiseen, tapettuja tulee lisää kun nämä molemmat surmat puolin ja toisin kostetaan.

Juutuubesta näin videon jossa lähettiläs ammutaan, ja aika kivuttomasti hän lähti. Toisin kuin venäläisten pommittamien kaupunkien sadattuhannet lapset. Elikä ymmärrän kyllä ampujan motiivit eikä toimeen ryhtymisensä sen kummempia selityksiä tarvitse.

Sitten murhauutisia Berliinistä: Joku tuntematon ajoi jouluiseen väkijoukkoon puoliperävaunurekan. Kuolleita tietenkin tuli sekä loukkaantuneita. Onko selitys yhtä yksinkertainen kuin venäläisdiblomaatin murhassakin; aivoihin laskeutui sinisen hämärän hetki.

Siinä missä joku maatalon emäntä lellittelee ja paijaa suden sukulaista, ihmisen kauan sitten väen vängällä kesyttämää, koulimaa, jalostamaa, sairaaksi syöttämää koiraeläintä niin kohta se samainen emäntä löytyy kiväärin kanssa samanlaista karvaturria, vapaana metsässä jolkottelevaa sutta murhaamassa.

Tästä "naisnäkökulmasta" on todisteena luontokuvaaja Kimmo Ohtosen video oikein telkkarissa esitettynä. Ohjelman jälkipyykkimylläkässä lukuisten naistenkin verenkarvaiset lausunnot löytyvät facebookista. Miesten lausunnoistahan ei tarvitse erikseen mainita, kyllä ne yhtä vähäisen järjen kanssa mietittyinä sinne sekaan on huudeltu.

Naisia onkin jo kauan houkuttanut tappamaan opettelu. Toistaiseksi se on verhottu puolustuksellisilla näkökohdilla, mutta päämäärä on tiedossa, että "jos, ja mahdollisesti kun...".

Mistä tämä murhanhimo, joka maapallon pyörimisliikkeen mukaisesti on alati voimissaan pysyttelevä tahtotila, on alkusysäyksen saanut? Selityksiä etsiessämme menemmekö ihmishistoriassa viidakoissa mesoamisiimme saakka vai vaikka vain ns. arabikevääseen josta tappamishistorian tämänkertainen sivupyörre nytkähti liikkeelle?

Lyhyin tie vastaukseen on kurkistaa oman pääkoppansa sisälle.

20.12.2016 Tiistai

Se tuli suvikelit ja puotteli lumet ja kuurat puista ales.

P jäi vielä kotiin. Kuume on pois, yskä jäljellä, ja kurkkukipu. Gaiukseen vuorostaan nousi kuume nyt iltasella, ja nopeasti. Meni nukkumaan, mutta kohta jo näki painajaisia. Rauhoittui vasta kun otin syliin. Vein sitten äitinsä viereen jossa tuntuu vieläkin levottomia juttelevan. Iso se on jo poika, kohta en jaksa enää syliin ottaa.

Vinha on osoittatunut melkoisen kivaksi otukseksi. Huoltahan siitä on, mutta kai se siinä menee niin kuin kaikki nämä muutkin huolet.

Luin Tuomiojan pvkirjat loppuun. Ei se tule mitenkään helposti toimeen "norsu Lipposen" kanssa. Tuomiojan taksista kieltäytyminen Arkadialta rautatieasemalle ja samaan syssyyn jonkun typerän korttelirallin hyihyittely näyttää oman matkustamisen paljoudessaan mitättömältä tekopyhyydeltä. Varsinkin jos vaivalloisten lentomatkojen päässä pidetty kokous osoittattuu turhaksi lätinäksi. Siinä on ehtinyt kuitenkin polttaa ilmakehäämme sellaisen saastepilven, että hyi hyi tosiaan. Ja näitä matkoja on useita jossa ainoa hyvä ja kannatettava puoli on ollut, että on saanut syödä, juoda ja majoittua hyvin. Kirjoittaa se pentele kyllä hyvin. Norsu Lipposelta se ei ole sanottavammin onnistunut vaikka valtio kustantaa työhuoneet ja välineet.

21.12.2016 Keskiviikko

Aivomyrskyjä aiheuttavia puheluja tänään aamupvllä. Odotettavissa myös tinkaisa työmaa suomenkielen parissa. On "suomennettava" jo "suomennetut" lopputyötehtävät eräille niitä kipeästi tarvitseville.

I siis soitti lopputyönsä tiimoilta, ja paljon oli muutakin juteltavaa. Muunmuassa uimahallin burkhajuttu jota ei kannata monelle selittää. Sitten olin vielä M:n kanssa juttusilla. Tuli äkkipäätös lahjasta, jonka hoidin. Se pitää huomenaamulla laittaa Matkahuollon kautta etp. Jotenkin sellainen kutittava tunne ujui hihoista sisään tästä prosessista. Ei millään muotoa epämiellyttävä.

Puutarhurin käyttäminen sen ruokatunnilla Seppälän maatalouskoululla. Sieltä kukat mummolan porukoille ja itsellekin yksi valkoinen atsalea.

Rautavaaran fb:ssa pöljät jatkavat susi"keskustelua" samaan aikaan kun pommit kylvävät tuhoa lasten niskaan Syyriassa. Taitaa se kuitenkin nyt loppua kun ei ole enää mitä pommittaa. Kaikki on tuusannuuskana Aleppossa. Kymmeniltä-sadoiltatuhansilta lapsilta päät halki, äidit ja vanhukset pommitettu lihaluujauhoksi ja miehet, jotka kiinni on saatu, on sysitty seinää vasten, tai ammuttu juoksuun kuin jänikset.

Helsingin asemanaukion potkijanatsi oli ensi kertaa tuomionluvulla käräjäoikeudessa. Viittä ja puolta vuotta käräjäsalissa virnuillen esiintyvälle poikaparalle luvataan istumista.

22.12.2016 Torstai

Vein heti kahdeksalta aamulla Pauluksen ja Eliaksen kouluun ja kävin hakemassa Gaiuksen todistuksen joka oli enemmän kuin hyvä. Samoin isommilla pojilla keskiarvo pilkkua vaille 9.

Lahjapaketti Matkahuoltoon, jospa se ehtisi määränpäähänsä ennen joulua.

Siivosin koko päivän, mutta en päässyt etenemään eteisestä ja sähköpääkeskuksesta minnekään kun siellä on paljon kaikenlaista työkampetta ja tarviketta joiden siirtelyssä paikoilleen meni jälleen tovi. Samoin poikien vaatenaulakkojen järjestelyssä. Lattia jäi kaaoksen valtaan. Kerkesin kuitenkin lumipestä pöydänalusmaton, ja karvalankaisen olohuoneesta. Pojat imuroida huitaisi ja illalla, kun Puutarhuri luutusi, piti sen kuljettaa harjaa ja rikkalapiota mukana loppuroskien takia. Vinha oli jälttänyt muutamaa halkoa ja sälöjä oli siellä sun tääällä.

Eliakseen nousi kuume kun toisilla alkoi hellittää. Minullakin tuntuu enteenä kurkussa ja lihaksissa, että flunssa kynsii huokosia huomenna.

Romppainen soitti veriarvot. Sokerit ja kolesterolit samalla tavalla hieman koholla kuin 20 viimeistä vuotta, joten ei mitään hätää. Muut kaikki ok. Luuhäkkiin rinnassa silti pakottaa kun selälleni alan. Yöllä heräjän muutamat kerrat kivuntuntemuksiin. Romppainen tarjosi taas aloitettavaksi kolesterolilääkityksen, mutta kieltäydyin kohteliaasti. Yksi pykälä ylitse suositusten ei merkitse mitään. Ja sitä paitsi korkeahko "hyvä"kolesteroliarvo on kompensoimassa sitä huonoa. Tavoitteeni on, kun laskeskelen nuorimman lapseni ikää, että jos elän 80-vuotiaaksi, niin sitten ne poistumiseni ikävän jo kestävät. Eli jos röörit ilman lääkitystä vielä 22 vuotta tukkeentumatta verta kuljettavat, niin mulle tämä elämisenherkun ahtaminen riittää, kiitos.

Rekkamurhaajaksi epäillyn joutuivat vapauttamaan ja nyt ovat eilisestä lähtien hakeneet pitkin Eurooppaa jotain tunisialaista tyyppiä jonka nimi on Anis, mutta toinen nimi ei Pentti.

Aloitin Ompelijattaren luvun.

23.12.2016 Perjantai

Vinha oli vääntänyt yöllä vetelähkön tortun olohuoneen lattialle. Kukaan ei ollut tietenkään sen vinkumiseen havahtunut. Vai liekö edes vinkunut?

Ne ampuivat sen Berliinin joulutorimurhaajan Milanossa.

Venäjän Putin haluaa tehostaa ydinaseistusta vaikka entisilläkin murentelisi koko Telluksen tomusokeriksi. Ja koska ketjureaktiosta seuraisi, että muiden tuhoaseiden yhtyessä infernoon, tulisi viimeinen välähdys entisen maapallon seutuvilla olemaan vain yksi ydinpieru koko tämän murikan haihtuessa avaruuteen takaisin siihen olemattomuuden asentoon, jossa se ennen alkuräjähdyksen ensimmäistä sekuntia vielä oli.

Sekö skenaario on ihmisaivojen tuloshakuisuuden perimmäinen päämäärä?

Erkka Mikkonen, toimittajamme Moskovassa kertoi kylläkin, että Putin on esiintynyt kaikkiin ilmansuuntiin rauhaatahtovasti.

Uskotaanko me?

Nehän vetävät vain henkeä nyt, kun Aleppo on murskattu ja Assadin veriset kourat tarttuvat entistä lujemmin vallankahvaan. Seuraavaksi aloittavat Donetskin "puhdistamisen" ja jos homma näyttää hyvin luistavan, saapastelevat Kiovaan ja sivu siitäkin.

Herääkö Venäjän kansa milloinkaan ajoissa?

Paketti on nyt perille mennyt, eli ehti se ennen joulua. Suorilla reiteillä matkahuolto näkyy olevan nopeampi kuin posti. Hintakin taisi olla vitosen halvempi.

Tänään meinasi nostattaa kuumeen, mutta nukuin 2 tuntia, niin meni ohitse. Veltto on kyllä ollut olo koko pvn. Eivätkä pojatkaan ole seinille loikkineet. Yskittää kaikkia pirusti.

Rakentelin uunissa ruuat tälle ja huomiselle päivälle. Puuronkin aamuksi haudutin.

Katsoin Teemalta Ikuiset liittolaiset-elokuvan. Idea eläkeikään ehtineiden aktivistien menneisyyden haamujen ylösnoususta oli hyvä, mutta toteutus ei mennyt kaikilta osin nappiin. Ohjaajan olisi pitänyt omata tulisieluisuutta asialleen tässäkin toteutuksessa.

I lähetti kiitollisen tekstarin lahjapaketin noutoretkestään.

Ehkä se flunssa todellakin sivuutti minut vain vähän nipistämällä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti