torstai 1. joulukuuta 2016

Merkintöjä

28.11.2016 Maanantai

Miinus 13͒.

Elias aloitti Veikon Koneessa viikon mittaisen TETin.

Hammaslääkärissä käynti. Tarkka oli täti joka suutani tonki. Valitin hänelle särkyneen, kruunuproteesilla korvatun kulmahampaan muutama vuosi sitten suoritetusta juurenpoistosta jolle ei perustetta selostettu. Silloinen h.lääkäri, joka on nyt jäänyt eläkkeelle, ei ollut operaatiosta kirjoittanut hoitoselostustakaan, vain ylimalkainen "Poisto, ubis. juuri".

Nyt ikenessä on monttu ja viereiset hampit ovat kallistelleet tyhjää hammaskoloa päin niin, että etuhampaiden rakoon mahtuu kielenkärki.

Varasi pohjalaisittain murtava hampitohtori ajan seuraavaa käyntiä varten jossa raaputetaan pari pientä kivipilkkua pois ja "valutetaan muovia" lohjenneeseen vanhaan paikkaan. Varaus tuli myös erikoishampille jonka kanssa mietitään proteesia tms.

Lämmitin uunia ja takkaa. Leivoin puolukkapiirakkaa, ruuaksi oli makaronilaatikon tähteitä ja lauantaisen lohikeiton jämät. Nyt iltasella oli vanhempainyhdistyksen pikkujouluntapainen hallituksen kokouksen lomassa.

Telkkarissa Beck-toisinto vuosien takaa. Oli siinä pari aitoa vaimonhakkaaja-näyttelijäsuoritusta.

29.11.2016 Tiistai

Puoli päivää kului Vanhan Rouvan asioita hoidellessa. Käytiin yhdessä katsomassa keittiöön uutta uunia, mikroa ja hellantasoa.

K-Rautaan klinkkeritilaus tykötarpeineen, ovat ensi maanantaina viimeistään haettavissa.

Kuuntelin Rouvan muisteluita joita riitti. Ei sekään ihminen helpolla ole elämässään päässyt. Lapsena jäänyt orvoksi vanhemmistaan, isä kuollut nelikymppisenä hänen ollessaan niin pieni, ettei muista koko miestä, äitikin joutunut pian Kuopioon (Siilinj. Tarinaharju?) tuberkuloosiparantolaan jonne kuollut niin, ettei lapsetkaan ole päässeet kuolinvuoteen vierelle hyvästelemään. On eletty 1930-luvun Lapuanliikkeen kyyditysten vuosia, Hitlerin hallinnon terrorin nousukautta ja rajan toisella puolella Stalinin teloituskampanjan kammottavia aikoja.

1800 luvun alkutaipaleilla Rouvan isän puolen suvussa on käyty kirjeenvaihtoa Lönrothinkin kanssa ja kirjeet ovat yhä tallella. Jostain yhteisestä rakennushankkeestakin Rouva puhui joita silloiset suvun jäsenet ovat piirilääkärin kanssa kirjeiden perusteella atimoineet. Tämä asia minun pitää vielä muistaa udella tarkemmin, sillä kyseessähän olisi kenties kulttuuriaarteena säilytettävää aineistoa.

Pojat olivat viime viikolla vuoronperään flunssassa, vieläkin yskivät. Ei ole menemistä jalisharkkoihin.

Sivistystoimesta tuli heti vastaus kyselyihini ja pani tiedot jakoon vanhempainyhdistykselle. Lähetin postia myös potilasasiamiehelle hamppiongelmastani.

Kimmo Ohtosen salametsästys/susidokumentti pani jälleen perussuomalaiset torahampaat juurineen näkyville eivätkä ne sivistyksenhiomia ainakaan ole. Siihen "keskusteluun" ei ole juuri haluja sekaantua sillä vaikka kuinka pohditun ja perustellun mielipiteen esittäisi, niin järkeä vailla oleva mölinä ja murhahimo siitä vain kiihtyy.

30.11.2016 Keskiviikko

Lumitöitä satanut. Kolasin omieni lisäksi aikaisin aamulla A&A:n pihan ja Ristoltakin pihatiensuun aurauspaltteen. Iltasella uudestaan. G meni koulukaverinsa luokse ja pian soitti sen äiti, että on juuttunut Casamban jyrkkään mäkeen kun oli vienyt lastaan tanssiharjoitukseen. Menin auttamaan, mutta oli kuitenkin saanut auton käännettyä niin, että pääsi luiskahtamaan jalkakäytävää pitkin alapuolen kadulle. Satoi lumirännän lisäksi silkkaa vettäkin välillä.

Päivällä soitin P:n opelle ja sovin pojalle perjantaiksi vapaapäivän kun lähdemme yhdessä koiranpennun noutoretkelle Noormarkkuun ja sieltä vielä asuntokatsastukseen Tampereelle.

Kävin maalaamassa M:n makuuhuoneen perä- ja sivuseinän ja uusin revenneitä tapetteja. Hommassa meni 3 tuntia.

1.12.2016 Torstai

Setä Oskarikaan ei enää nimipäiviään vietä.

Guggenheimia ei Helsinkiin tule. Tulipa kielteinen päätös sitten järjen tahi tunteen avustamana, niin ei Suomi eikä maailma siinä mitään menettänyt. Onpahan ollut pitkäkestoinen jatustelunaihe poliitikoilla, virkamiehillä ja medialla eikä rahan törsäämiseltäkään ole säästytty joka niin luvattoman usealle on tärkeintä. Moni konsultti on taskunpohjiaan päässyt paikkailemaan maailmalla lennellessään. Muutamaa hallinnonpattia siellä nyt kiristää tällainen demokratia, mutta mitäpä siitä.

Putin on pitänyt vuosittaisen puheensa alamaisilleen. Koska Venäjän käyttäytyminen hänen valtakaudellaan on ollut kovin sotaisaa ja epärehellistä, niin kuinka sellaiseen toimintaan ajautuneen valtion päämies voi puhua rauhantahtoisuudestaan uskottavasti?

Aleppon tilanne on tällä viikolla pahentunut. Kuuntelin päivällä ohjelman, jossa SPR:n Kalle Löfi ja joku toinen asiantuntija oli haastateltavana eikä epäselvyyttää ainakaan minulle jäänyt, etteikö Syyriassa olisi kyseessä näiden aikojen pahimmasta sotarikoksesta.

Ja jotkut ne ilkeävät tällaisessa maailmassa möyrytä jos susi syö joutoajanviihdykkeeksi hankitun lemmikkihurtan. Kohtahan sellainen meidänkin pihassa haukahtelee, mutta sudentappouhoa ei aiota kasvattaa vaikka se Unimäen reissulla joutuisikin saalistajan hampaisiin. Se riski on otettava huomioon.

Pitäisi keretä nukkua vähän sillä puolenyön jälkeen lähden P:n kanssa tien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti