torstai 3. marraskuuta 2022

Yli hautojen marssimme vaan...


31.10.2022 maanantae

Mitähän jos kellojensiirron ärsyttämänä opettelisin poes kloaikojen merkkoomisista?

Lula de Silva voitti Brasilian pressanvualit. Pelastaako yhden seniilin ukkelin vaihtuminen toiseen seniiliin yhtään aaria Telluksen ilmaston kannalta korvaamattomia sademetsiä, niin sitä suapi eppäillä.

Eikä kukaan tietenkään muista, ketä tämäkin Ilkka Taipaleen kaksoisolennolta näyttävä, mutta luonteeltaan toista taivasta edustava sämpylävartalo niin iloiten kättelikään silloin, kun edelliskerralla hallitsijan valtikkaa kourassaan piteli. Eikä se taida olla ilmoittautumassa Moskovan Zaatanan masinoiman teurastussodan tuomitsijaksi vieläkään. 

Eikä ole yksin Brasiliasta ja sen kansasta kiinni, että siellä lopetettaisiin puiden nurin tyrkkimiset, luvattomat kaskeamiset, ojitukset ja muunlaiset sademetsien tuhoamiset. 

Miettii kukin tiällä Pohjanperukoillakin elosteleva turvokas, mitä kaikkea elämälleen tarpeetonta  sademetsien tuotetta jaloistaan jäteröykkiöihin potkii, lautasensa reunoille yökkien haarukoi.


Unimäessä vaatekaappia tyhjentäessäni lonikoitui pohjilta muutaman muun lehden seasta kouraan Ydin lehden numero 6 vuodelta 1998 (Rauhaa kohti-71 vuosikerta) jota jonkin aikaa annoin postilaatikkoon kolahdella. Ei tuossa muuten mitään merkillistä ollut, mutta koska kannessa nätisteli silloinen ulkoministeri Harja Talonen.., äsh, Tarja Halonen ja koska kuvan yhteydessä mainitaan Venäjä, heräsi kiinnostus myös sisällöstä.

Petyin  kyllä. Yhtään spekulointilisää nykyiseen eurooppalaiseen Venäjän aloittamaan sotatilaan Halosen silloisista mielipiteistä ei irtoa. Toimittajan kysymykset ovat ympäripyöreitä ja niihin vastaa yhtä ympäripyöreästi rutinoitunut haastateltavakin. Moskovan nykyisen Zaatanan nimi ei vielä edes vilahtele, Jeltsin kyllä ja silloinen Venäjän piäministeri Primakov.

Otsikkossa ja ingressissä sanotaan melkein kaikki jutusta irti revittävissä olevat asiat.

"Ulkoministeri Tarja Halonen kehottaa malttiin Venäjän muutoksessa: Vasta poliittinen vakaus mahdollistaa talouden kehittämisen"

"Ulkoministeri Tarja Halonen kehottaa Ytimen haastattaelussa venäjän hallitusta toteuttamaan maltillisesti, mutta määrätietoisesti lupaamiaan uudistuksia. Hänen mukaansa EU ei jätä Venäjää pulaan, mutta suhtautuu aiempaa varauksellisemmin avun antamiseen. Halosen mukaan Venäjän alkusyksyn hallituskriisissä oli hyvää se, että nykyinen hallitus ei enää ole presidentin hallitus. Lisäksi kriisissä toimittiin perustuslain mukaan, mikä antaa lupauksia jatkuvuudesta ja demokratian vahvistumisesta."

"Tarja Halonen kehottaa...", hih!

Venäjän kaikki silloiset mahdolliset lupaukset, ja varsinkin demokratiakehitys, ovat nyt sullottu vain yhteen suuntaan aina avoinna pidettyyn vankileirien saaristoon.

Kaveri välitti juuri Halosmeemin, jonka tekstiosuutta epäilen tarkoitukselliseen moodiin muokatuksi.

Pitäisiköhän tekstin aitoutta kuitenkin pureskella ennen kuin nielaisee, vaikka kuinka tekisi mieli ex-presidenttiä Venäjään suhtautumisensa naiviudesta moukaroida?

Onko TH oikeasti voinut näin ääliömäisesti vappupuheessaan sanoa? Mistä tämän voipi luotettavasti tarkistaa? Tarjalta itseltään vai SDP:n puoluetoimistosta?

TH on kuulunut poliittisen uransa ajan sosiaalidemokraattien leiriin eikä hänen tai puolueensa suhde kommunisteihin tai kommunismiin aatteena ole ollut tuon kuvatekstin kaltainen unelma.

1.11.2022 tiistai

20.22

Noniin, tämän päiväisen, lakimiehen avustuksella ja allekirjoituksin vahvistetun, virallista virallisemmin hoidetun lahjoitukseni jälkeen minulla ei ole olemassa muuta kiinteää omaisuutta kuin ns. tuulenhuuhtoma perse ja Unimäki, jonka rahallinen arvo ei päitä huimaa. Sekin saa siirtyä muutaman vuoden päästä pois nimistäni ja sittenpä olen kiinteistä omistuksista vapautettu eivätkä jälkeläiset tarvitse muuta miettiä, kuin että millähän varoilla iskän ruppi tuhkaksi krematoidaan.

Ehdottaisin Intialaista käytäntöä Unimäessä risuin ja pölkyin höystettynä suurnuotiona jos se vain mahdollista olisi.

Janakkalastakin löysivät juuri tuhansia vuosia vanhan polttohautauskalmiston, että on sitä harrastettu tälläkin maailmankolkalla.

Olen joskus ehdottanut sellaistakin, että vainajat puristettaisiin priketeiksi ja poltettaisiin lämpölaitoksissa hyötykäyttöenergiaksi.

3.11.2022 torstai

Eilinen meni miten meni, lähinnä touhottaessa kaikenlaista. Pihaa siivotessa, ruokia laitellessa, pyykkejä pestessä, tulisijoja lämmitellessä; syksyisen kolakkaa ja sankkaa sumua esiintyy. Tein pitkästä aikaa myös porkkanavelliä ja paistoin Puutarhurin mieliksi torttuja.

P jälleen flunssassa niin, ettei voinut lähteä muun lukioporukan mukana Oulun yliopistoon tutustumiskeikalle.

Lehdessä oli negrologi 12.10 kuolleesta, viimeisestä suomalaisesta SS-miehestä Sakari Lahtisesta(99). Negrologi on saanut päivän mittaan janttelijatkin liikkeelle siitä, syyllistyivätkö meidänkin kiltit äitin poijat samoihin julmuuksiin kuin mitään säälimättömät saksalaiset natsit.

Yksiselitteistä: Aseistetut, koulutetut sotilaat syyllistyvät hyökkäyssodissa aina murhiin ja julmuuksiin ymmärsivätpä he tekemisiään tahika eivät. 

1400 suomalaista SS-miestä toisen maailmansodan aikaisilla Ukrainan aroilla matkalla Venäjälle ovat tappaneet vähintään 1400 vihollisekseen osoitettua muuta ihmistä. Todennäköisesti tapettujen lukumäärä heidänkin osaltaan on moninkertainen, mutta yksikin murha per capita on murha ja sillä selvä. 

Kun he Saksaan "lisäkoulutusta" saamaan lähtivät, tekivät he sen vapaaehtoisesti vaikka Suomen valtio heille paikat kuljetuksiin (laivoihin) varasi ja maksoi, ja muutenkin kustansi koko keissin. Ketkä tämän porukan sitten ideologisesti aivopesi, niin heidät tästä ideasta olisi ensisijaisesti täytynyt tuomita.

Monelle silloiselle, sotapropagandan puhkisyövyttämälle pojalla SS-miesten yksi ulkoinen, brutaali tunnus, pääkallosuikkakin oli jo lähtemisen arvoinen asia. Ja mieliä kiihoittava seikkailu jollaista ei kotirintamalla olisi ollut tiedossa. Näin ainakin luultiin.

Ikävä heidän kannaltaan kuitenkin se, että Kaukasuksen retkellä saaduilla kokemuksilla ei sitten voinut sodista hengissä selvinneetkään rehennellä ja leveillä. On täytynyt hautaan saakka olla ihan hiljaa koko reissusta. Olla viimeisenä porukasta vainajoituneen Sakarin lailla joskus kovasti pelätty SS-mies 79 vuotta elämästään, eikä edes naapurien kanssa asiasta voi jutella, saatika että lapsilleen olisi voinut tuosta huimasta sotajotoksesta ja siellä koetuista vaaranpaikoista kertoella.

Tänään siellä samoilla aroilla missä Sakari Lahtinenkin salattavat kannuksensa hankki, toiset nuoret pojat yli hautojen marssivat vaan eikä näiden hyökkäävien nuorukaisten auta posket hehkuen tulevaisuudessa teurastusretkistään huudella...

Joka tapauksessa tämän päivän lohduttomin ja hirvein juttu ylitse kaikkien ihmissotien on otsikoltaan tämä: "Ilmastonmuutos kiihtyy Siperiassa tutkijoilta piilossa" (HS 3.10.22). 

Sen toteutumisen pahimman uhkakuvan ohittaa aikajanalle aseteltuna tehokkuudessaan vain ja ainoastaan lajimme ydinaseiden tuhovoima joilla Moskovan zaatanat ovat jälleen viime päivinä uhoilleet. Se olisikin nopeaa toimintaa tuhon toteutumisen kannalta. Eipä tarvitsisi elollisen massan kovinkaan kauaa kitua kun planeetta karrelle hetkessä kärähtäisi.

Polttohautauskalmistona jäisi  koko autio Maa-planeetta radallaan hyrräämään eikä edes Moskovan Zaatanan hännystelijäpappi Kirilin suitsukekadilon heilahdukset tuhoa olisi siunaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti