keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Talvenjarrutus

15.11.2022 tiistai

Pimeää on lumettomassa luonnossa. Vajaan kuun kuppi vain pikkuisen sumun takana kehräänsä neuloo.

Äeti tänään 36525 (=100v) päivän ikäinen jos hän eläisi. Kuolemastaan unehduksiin painuneita päiviä on 9821 (26 vuotta 10 kuukautta 20 päivää).

Äiti kerkesi olla minulle äiti 13580 päivää (37 vuotta 2 kuukautta 5 päivää).

Näitä on nykyään helppo laskeskella netistä löytyvillä palveluilla vaikka tymäkkää funktiota puuhalle ei löytäisikään.

Kuvittelin kuitenkin, että nautin Äetin 100-vuotiskahveja lukiolla, kun käytiin kuuntelemassa nuorimmaisen, ja samalla varmasti viimeisen oman jälkeläisen seuraavaan opinahjoon pedatusta, toisen asteen opiskelutarjonnasta.

Kuivia olivat informaatikot siellä. Ei huumorinpilkahdusta eikä vitsintynkää suupielistä irronnut kun toistivat jo valkokankaalta jokaisen luettavissa olevat asiat.

Jos opetus on yhtä värittömänkuivaa niin en ihmettele jos Paulus on niin tympääntynyt lukiontunneilla istumisiin.

16.11.2022 keskiviikko

Talven tulo jarruttelee.

Toisin kuin pari viikkoa sitten vielä luulin talviteloille jo mökkini asettuvan, tulin silti muutamaksi päiväksi polttopuusavottaan kun lunta ei ihan heti metriäkään ole maan peitoksi luvassa. Jääpi keväälliset uppuroinnit ehkä vähemmälle. Sain luvatut hommatkin kaupungissa tehtyä, että siksikin.

Medioissa oli artikkeleita Venäjän Suuren Isänmaallisen Teurastussodan ilmastovaikutuksista jotka ovat vähintään yhtä järkyttäviä kuin ohjusten jäljet siviilien keskuudessa. 

Lisäksi sodan vaikutuksiin pitää laskea muiden maiden sodan eskaloitumiseen varautumiset. 

Sotakaluston teknologian kehittely nielee määrättömästi maapallon resursseja, ja mikä hävittäjien möyrinä taivaalta tauottomana kuuluu nytkin. Kerosiinia palaa miljardeja litroja joka ikinen päivä Euroopan taivaalla!

Sotien ehkäisyjen  kykenemättömyyden ohella YK:n ilmastokokoukset ovat yhtä tyhjän kanssa. Siellä tullaan vain lopulta allekirjoittamaan todeksi globaalin väestön joukkoitsemurha, jonka Guterres viimeksi vielä "pelkkänä" uhkana sanoi. Jos kenestä enää allekirjoittajaksi on tai että kyetään edes etänä siunaustilaisuutta Telluksen haudalla pitämään.

YK:n tarpeellisuudesta (kykenevyydestä) ei voi niin ilkeää metaforaa kehitellä etteikö se olisi totta. Viagravertaus 80 vuotiaan järjestön kohdalla ontuisi sekin kun mitkään keinotekoiset lääkkeet sen verenkiertoon tyrkättyinä eivät stondista saa jykevöitymään.

Lajimme kuvaksi YK kyllä käy paremmin kuin aikakirjoihin satuillut jumalkuvat. Mutta tätä naamiota eivät edes teurastussodat saa riisutuksi vaan sitkeästi pidetään yllä kuvitelmaa sen roolista muunakin kuin vessapaperina jolla diktaattorit pyyhkivät veristä maapallon pakaravakoa.

USA:n presidentti Roosevelt v. 1943 kun YK:lla oli yksivuotissynttärit:

"Saksa, Italia ja Japani täytyy riisua aseista ja niiden täytyy hyljätä se maailmankatsomus ja sen filosofian opettaminen, joka on aiheuttanut niin suuria kärsimyksiä koko maailmalle. - - - - Tällä hetkellä Yhtyneet Kansakunnat muodostavat historian suurimman sotaliiton. Ne edustavat maapallon valtavaa enemmistöä. Yhtyneet kansakunnat voivat ja niiden täytyykin jäädä yhtyneiksi pitääkseen yllä rauhaa estämällä kaikki jälleenvarustautumisyritykset Saksassa, Italiassa ja Japanissa tai missä muussa maassa tahansa, joka koettaa rikkoa käskyä 'älä himoitse'.  On olemassa kyynikkoja, jotka sanovat, että se on mahdottomuus. Amerikan kansa ja maapallon kaikki vapautta rakastavat kansat vaativat nyt, että sen täytyy olla mahdollista, ja näiden mielipiteiden täytyy päästä voitolle."

Kyynikot ovat siis olleet koko ajan kirkkaasti voitolla. Eikä nykyinen USA:n presidentti puhu edes nuin ehdottomasti Venäjän zaatanoista kuin vielä Rooseveltti utopioi silloisten tyrannioiden kohdalla.

Amerikka on itse ollut ensimmäisiä, joka on rikkonut tuota ilmassa muutenkin leijunutta "käskyä" elä himoitse! 

YK jos mikä on hiekalle rakennettu ja nyt sitä tuetaan ilmaan pönkätyillä, avuttomilla huokaisuilla kun yksi sen jäsenistä murskaa veto-oikeutensa lunastettuaan lihaa, luuta, rautaa ja betonia Ukrainan maaperällä pilaten samalla ilmastoa sillä tahdilla, etteivät maapallon greta thunbergit ehdi aikuisiksi kasvaa kun ollaan ilmaston lämpenemisessä siinä pisteessä jossa peli on menetetty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti