perjantai 18. marraskuuta 2022

Halakoja

18.11.2022 perjantai

Jos ompelijalla on olemassa ratkoja niin voisiko asioita "halkipuhuvalla" olla halakoja?

Ilmastorikollinen minäkin: Pienhiukkasmateriaalia hommaan jokaikinen vuosi kymmeniä kuutioita joita poltan yhteensä kuudessa tulisijassa. Kaupungissa uunissa, takassa ja saunassa, Unimäessä uunissa, hellassa ja saunassa. 

Laskeskelin syntilistani lisälehdelle (sotakoneiden jyristessä alati pilvien verhoilemassa näkymättömyydessä) senkin, että erityisen saastelisän aiheutan sillä, koska kuskaan henkilöauton peräkärryllä kaupunkitarpeet 100 km/sivu. 

Korokelaitaiseen kärryyn mahtuu kerrallaan n. 2 kuutiota puuta ja vuodenkierrossa sitä kuluu n. 20 kuutiota. Elikä 10 reissua a' 200 km=2000 km/7lrt/100km + moottorisahassa kuluvat bensat ja öljyt.

Juuri kun nämä sain tähän kirjityksi, YLEn uutisiin lävähtää otsikko "Yksi hävittäjälento vastaa vuoden autoilua, ---" 

Tuo yksi lento tarkoittaa siis 200 km:n surahdusta taivaalla! 

Kun olen ollut tämän viikkoa täällä Um, niin Rissalan lentokentältä (varmaan muualtakin) jonne on matkaa muantietä pitkin 94 km, lentoja on tehty niin että jyrinä on ollut miltei lakkaamatonta. Välissä on kuulunut myös raskaamman pommikoneen määrätietoisen taivalluksen kumea möyrintä.

SotaToverien on vaikeaa pidätellä innostustaan nykyisessä militaristisessa ilmanalassa. He eivät twiiteissään mainitse puolella sanallakaan päästöjen hirvittävää osuutta kun vaativat lisäinvestointeja puolustushallinnon kalustoihin ja niillä harjoitteluun.

Ymmärrän kyllä, missä pakkorakosessa ollaan, mutta ymmärrän myös sen, että jos sotainnostukselle, joka selvästi on sotahaukkojen esiintymisissä havaittavissa ministereitä myöten, ei suitsita kohtuullisiin  mittoihin ja myös ilmastokysymyksiä mukana kuljettaen, ei siltä sektorilta hyvää ole luvassa. Se säkki on pohjaton jos mikä.

Ahneus lisääntyy, ripuli vaivaa jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti