tiistai 6. joulukuuta 2022

Homo sapiensin tuhoisa röyhtäisy


            (Kuva rosvottu Hesarin Tiedejutusta "Musta-aukko röyhtäisi...")

6.12.2022 tiistai

Suomeksi nimetty, mutkaisin rajoin paalutettu pieni tontti planeetta Maan kyljessä kertoo tänään kynttilöin, juhlapuvuin, sotilasparaatein ja vuosittain toistetuin sotaelokuvin olevansa itsenäinen valtio, jota johtaa 200 jäseninen eduskunta ja jonka puolustuslaitoksen ja ulkovaltojen suhteiden ylipäällikkönä toimii Tasavallan Presidentti.

Suomen hallitsijat korostetaan valitun rehellisillä kansanvaaleilla joiden kampanjoissa saa kyllä valehdella, mutta kun äänet on laskettu ja kortit katsottu, käsky, jota ei suinkaan totella, kuuluu "nyt pulinat poes!"

Ja näitä ihmislajin eri heimoiksi lyöttäytyneiden kansoittamia, eri muotoisten rajojen sisuksiin sotimalla sullottujen populaatioiden eri murteilla asioitaan toimittavien, ulkoavaruudesta miljardeja vuodenkiertoja sitten saapuneiden bakteerien myöhäisjälkeläisiä on vuosituhansien (Homo sapiens n. 60 th vuotta) aikana siinnyt röyhtäilemään Maa-planeetan eri kyljille enämpi kuin se jaksaa ruokkia.

Milloinka saaneekaan planeetta Maa viettää jälleen itsenäisyyttään vai onko tämä yksi sen pinnalla mellastava rosvolaji jo tuhonnut sellaisen mahdollisuuden ikiajoiksi?

1 kommentti:

  1. Ei huolta Valto, tällä rosvolajilla ei liene karhukaisen kykyä selviytyä maailman mullistuksista. Kuulumme niihin jotka sukupuutto aikanaan korjaa pois elinpiiriä pilaamasta. Toki ennen tuota aikaa joudumme vähän huoltakin kantamaan kärsimysten tiellä.

    VastaaPoista