perjantai 3. maaliskuuta 2017

Merkintöjä

28.2.2017 Tiistai

Helmikuu käväisi kuin olisi muutaman lapiollisen höttölunta tammikuunpenkalle nakannut. Kuukauden viimeiselle päivälle ei muuta, koska sille menolle, joka Washingtonin kabineteissa on meneillään, en mahda mitään. Eikä kosmologi Kari Enqvistkään ole vielä saanut pilkottua tärkeimmän tutkimuksen kohteensa, maailmankaikkeuden ensimmäisen sekunnin mysteeriä nanosekunnin palasiksi ja yleisön hämmästeltäväksi.

1.3.2017 Keskiviikko

Syyriassa ovat Venäjä ja Syyrian hallituksen joukot syyllistyneet sotarikoksiin, julistaa Punainen Risti, YK, Amnesty International ja UNHCR vuorotellen, mutta Venäjän veto-oikeudella tuomiollepano kerta kerran jälkeen työnnellään catepillareilla laittomassa murha-aallossa syntyneiden ruumiiden kanssa samoihin joukkohautoihin. Niin tuttu näky jo historiassa.

Roistovaltiot, missäs ne nykyisin kartalla sijaitsevatkaan?

Kävin P:n kanssa varaamassa uuden polkupyörän. Nyt on 3 pieneksi käynyttä pyörää pihassa. Varmaan Sonjan kakruilla on tarvis. Pitää niitä enemmänkin kuin vain vähän huoltaa kunhan saapuvat kesäisemmät kelit.

Soitin Laarille, että jos kävisi linkoamassa Unimäen tien. Lupasi perjantaina.

2.3.2017 Torstai

Aamulla varhain ajelin Unimäkeen. Tie olikin aurattu metsäyhtiön toimesta, mutta vain Näläkämäen th. Soitin Laarille, ettei tartte traktoria Unimäentien takia startata. Menin lumikengillä lopun matkaa.

Ensimmäiseksi raapaisin hormiin toholämmityksen päälle, sitten kaivelin Lynxin hangen ja pressujen alta, vaihdoin tulpat ja jo vain se jälleen pärähti käyntiin. Ajelin suvilumeksi pehmenneessä hangessa edestakaisin niin, että nyt kestää pihoissa kuljeskella kuin olisi lingotut paikat. Ajelin myös auton luokse urat kovaksi, että jos äkkipakkanen käy, pääsee vaikka Tojotalla pihhaan.

R.vaaralla oli vyötäröä myöten lunta, täällä Knissa ei kumikengän varresta se ylety sisään. Viimeisellä kierroksella, jonka ulotin umpiseen ja pihasta kauemmas, Lynxi upposi maanmartoa myöten pehmeään hankeen enkä jaksanut sitä enää irti lapioida. Menen lauantaina takaisin, että sittenpähän tongin.

Kaivonkannen esiin lapioimisessakin oli oma hommansa. Vettä oli ylimmäisen renkaan puoleenväliin saakka, että ilman kappaa yletti sankoon sitä koukkaisemaan.

Lämmitin uunin kuumaksi, ja hellan myös. Suurkattilallinen vettäkin kerkesi ruveta kiivaseen kiehuntaan. Tupa jäi vielä holotnaan tilaan kun läksin, mutta eiköhän se siitä lämpiä.

Lähtiessä kävin kylältä vauhtia. Leipomosta ostin  yön yli nukkuneita tuotteita kassillisen, eli 2 sekaleipää, ison ruisleivän, 10 riisipiirakkaa ja 20 kpl hillo- ja reikämunkkeja. Maksoivat yht. 17 euroa.

Paulus 13 vuotta. Juhlat. Muistanpahan hänenkin synnytyksessä mukana olleeni. Oli aurinkoinen, lämmin kevätilma. Lunta enämpi.

3.3.2017 Perjantai

Yöllä klo 02.35 soi kännykkä. Humalaisen römeä ääni siellä jälleen alkoi rähinänsä susista ja maahanmuutosta. Nyt maltoin odottaa pahimman purkauksen, ja kun soittajalle tuli ryyppytauko ähkäisyineen, sanoin, että tämän täytyy olla viimeinen tällainen herätys, jos meinaat seurauksitta selvitä. Panin kännykän sitten kokonaan kiinni.

Otin Vinhasta ulkona kuvia. Yhdestä tuli sinisävyinen, mutta en poistanut sitä vaikka virheellinenhän se tietenkin on; niin maailmakin jota elämme.

Tänään mietin jälleen synkkänä otsikoissa pohottavaa biotalouspolitiikkaa. Yksikään kansanedustaja ei ymmärrä, mihin massiivinen biopolttoaineiden tehtailu ja sen kulutuksen räjähtäminen tulee johtamaan. Vihreä poliittinen liike ymmärtää vähiten.

Itse olen nähnyt "bio"talouden kehityksen Unimäen ympäristössä pienoiskoossa, mutta osaan kyllä hahmottaa asian koko maailmaa koskevaksi. Näen tuho-ei bio-talouden olevan viimeinen niitti maapallon vihreydelle yhtä selkeästi kuin Pentti Linkola on nähnyt. Luultavasti asialle ei mitään mahdeta. Päätehakkuu monimielisyydessään on sana, johon lähitulevaisuudessa tulee kiinnittää huomio.

Se yksi Hollywood-näyttelijäkin on "huolestunut" Suomen metsien tilasta kun olivat jakaneet somessa yhdestä ainoasta saaresta ilmavalokuvia. Kerrassaan naurettavaa. Oikeastaan sittenkin itkettävää. Näen tämänkin asian taakse. Se on pelkkä imagokysymys Metsähallitukselle ja muille "suurille rosvoensoille". Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista kun haastattelevat, voisin oksentaa. Viisas mies joka viisautensa myi politiikan torilla halpaan hintaan, mutta jonka lopullista hintaa ei vielä ymmärretä kun sitä ei ehkä kyetä, eikä keretä edes olemassaolomme aikana kirjoittaa.

G pianotunnilla, sen jälkeen uimaan. Sähköyhtiö Loiste tarjosi kaikille Kaukaveden uinnit tänään. Oli porukkaa.

Olen kampetta kerännyt Unimäkeen aikaista aamulähtöä varten. Pojat tulevat sitten maanantaina, niillä alkaa hiihtoloma.

Huomenillalla alkavat jälleen Napiksella humpat, jospa sitä sinne sitten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti