perjantai 17. maaliskuuta 2017

Merkintöjä

14.3.2017 Tiistai

Näin unta Kongon Jonathanista ja piti etsiä Laciesta valokuvia muutamastakin pyöräretkestä jotka hänen kanssaan polkaistiin. Ensimmäinen kokeiluretki, joka tehtiin oli vain etelänpuolen tietä Sotkamoon ja Pohjoisen puolta takaisin. Toinen oli Oulujärven ympäri ja pari muuta pitempää sitten Savon suuntaan. Joskus puhuttiin, että tulisin Tampereelle ja poljeskeltaisiin siellä, mutta onpa hänellä muutakin tekemistä sittemmin ollut. Armeijakin josta juuri suoriutui siviiliin vänrikkinä. Me olisi kyllä pärjätty vaikka siellä Venäjän Karjalassa keskenämme.

E:lle Holter 24H-laite KAKS:lla. En meinannut muistaa, mutta hoitaja soitti kun ei meitä näkynyt. Kerettiin kun ei niillä jonoja.

Muutenkin hajamielisen pään kanssa taiteillut tämän pvn. Lehtiä lukenut koska monta pitkää raporttia niissä. Jos ei Hesarilla amerikoissa ammattinsa osaavia kirjeenvaihtajia olisi, niin paljosta jäätäisiin paitsi me, joille ei ole kykyä lukea New York Timesia tai Washington Postia. Saarikosken pariskunnan (Saska&Laura) kolumnit ovat varsinkin olleet valaisevia. He sattuvat olemaan merkittävien mullistusten aikaan havainnoimassa asioiden kehkeytymistä tänä pelottavana trumpismin aikakautena. Pentinpoika hallitsee kirjoittamisen, että on pojasta polvi edelleen parantunut.

P oli hakenut eilen sen varatun uuden polkupyörän. On ne kalliita. Katsastettuja autoja saa niillä hinnoilla. Ja leipää moneksi vuodeksi.

Jonkun pvn Hesarissa oli laaja selostus lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen (Fimean) alueellistamishankkeen täydellisestä epäonnistumisesta. Perustelut olivat niin vankat, että ihmetellä täytyy, kuinka poliitikkojen annetaan tyriä semmoisen parissa ja niin valtavin vahingoin. Eivätkä ne silloin päättämisvuorossa olleet poliitikot enää vastuuta harteilleen ota. Niin kuin se Hyssälän hyssyttelijä joka ei mukamas edes muistanut osallisuutensa merkittävyyttä kun on siirtynyt jo muiden harrastusten pariin. Ihan samoin tekivät lehtomäet ja pekkariset Talvivaaran suhteen. Kohauttelevat lobbaustensa surkeille tuloksille olkiaan jos joku toimittaja älyää kysellä vastuiden perään.

Miten voidaan siis todellakaan luottaa tämän sote-uudistuksen onnistumiseen kun poliitikot ovat sitäkin ajamassa? Kovasti siinä valuvikoja tuntuu olevankin.

Lopettelin Knausgårdin. Uuvuttava urakka sekin vaikka en pelkästään sen pariin uppoutunutkaan. Olen lukenut myös Tarmo Kunnaksen pienellä präntättyä Fasismin lumousta. Tänä aikana, kun se aate nostelee veriseniljettäviä lonkeroitaan uumenista pimeyden on asioista tiedettävä vaikka kuinka se tuskaa lisäisi.

Uudet humppakengät tulivat postista (Kiinasta). Olivat siis enämpi kuin puolta halvemmat kuin vaikkapa Zalandolla, mutta tiijä sitten kestävyydestä. Kevyiltä ja mukavilta jalkaan kyllä tuntuivat. Haisevat ainakin oikealle nahalle. Puhveliako lie vai koiraa? Niissä on oikeaoppisesti haljasnahkaiset pohjatkin, ja mokkaiset kyljet.

15.3.2017 Keskiviikko

E pyöräili koululta itse KAKS:lle otattamaan Holterin pois. Huomenna EKG.

Yöllä satanut märkää surmanlunta viiden sentin tukahduttavan kerroksen. Kolasin ennen aamukahvia pohjoisenpuolen sisääntulon, Riston tiensuun auranjäljiltä ja Arvolle rollaattorin levyisen väylän niiden takaovelta postilaatikolle. Arvo sitten muisti kirjeellä jonka päälle oli kirjoittanut lopunkynnyksellä olevan iäkkään miehen tyylillä: Kiitokset Naapurille Lumitöistä oli hyvä päästä Rollaattorilla postilaatikolle. Kiitoksia Paljon Toivoo AT

Jospa sitten aikanaan minullekin jalattomalle joku postilaatikolle väylän raivaa.

Halla-ahoa räimivät medioissa kunnolla korville, mutta aiheesta. On sen omat viitanliepeidenkannattelijatkin hereillä ja sanallinen räminä on kammoksuttavaa jo niissä vähissä mitoissa, joissa itse viitsin käydä tirkistelemässä.

Hollannin parlamenttivaaleja tässä jännitän minäkin. Katsoin illan lopuksi dokumentin Geerd Wildersistä eikä se ainakaan mieltä rauhoittanut. Pelottava tyyppi jo 10 v sitten, kun elossa oli se toinen eurooppalainen mörkö Jörg Haider jonka elämän päättyminen ei sitten lopulta hassumpi juttu ollutkaan. Yhtälaisen vapauttavaa kohtaloa voisi toivoa näille toisillekin uusnatseille jos sellaiset toiveet eivät olisi niin ylen paheksuttuja.

16.3.2017 Torstai

E:n EKG. Ensi viikolla lääkärin vastaanotto. E oli sitten tullessa kaatunut pyörällä kun joutui väistämään syrjästä pyörätielle tunkenutta kolmea koiraa ja niiden taluttajaa. Ei ollut ämmä pysähtynyt edes kysymään, miten kävi. Onneksi ei mitenkään, paitsi että vaihteensiirtäjä oli hieman vääntynyt.

Näin painajaisia Hollannin vaaleista. Välillä Wilders oli voitolla lukemalla 40, välillä kannatus mateli kahdessakympissä. Jälkimmäinen näky sattui lähemmä kun aamun uutisista Hollantilaisten riemua "vääränlaisen populismin" häviöstä seurasin. Riemu tosin taisi olla euroopanlaajuista. Vain muut natsit ovat olleet hilijjoo.

Halla-aho oli pyöritellyt Wildersin tappiota voitoksi ja heti perään olivat hännystelijät rynnänneet taputtamaan.

Luultavasti otan yhä vain vakavammin eurooppalaisen, ja myös maailmanlaajuisen politiikan käänteet.

Terveysjätti Mehiläinen on ostanut Kainuulaisen yksityislääkärifirman. Tätä se sote sitten tulee olemaan. Ennakoivat jo bisneksiensä laajentumisia syrjäkylien eläkeläistenkin metsärahoihin.

17.3.2017 Perjantai

Raution kolumni Hesarin verkkolehdessä oli kirvoittanut Halla-ahon seinällä julmetun metakan. Yksi jytkypää kirjoitti lakkauttaneensa Hesarin tilauksen siitä paikasta ja se jo kertoo, millaisin ajatuksin nämä hännänalusten nuuhkijat sillä sektorilla yrittävät pärjäillä. Minusta ko. kolumni oli anti-sellainen jota esimerkiksi Halla-aho itse viljelee. Ei sen kummempi, lähempänä asiaa ja totuutta jokatapauksessa.

Räntää rätkinyt koko pvn, mutta kevään etenemistähän se vain tietää.

Vein Puutarhurin kaupungin järjestämille Suomi 100-juhlille. Samalla juhlivat Kajaaninkin jotain kolmesataista 1800 hengen voimin. Pitää sitten illalla valvoa hakemaan hänet poiskin.

Lämmitin päivällä uunia ja nyt siellä on kypsymässä ohrapuuro ja kokonainen lohi.

E:lle matkalaukku kuukauden päästä koittavaa Kroatian suuntautuvaa luokkaretkeä varten. Citymarketissa oli tarjouksessa; 55€.

Pakkasin Unimäkeen menevää tavaraa kasseihin ja ruokatarpeitakin vein jo kylmälaukussa autoon valmiiksi. Lähden aamulla varhain. Siellä odottaa jäähtynyt mökki, mutta halkoja hakkaamalla ainakin ulkona pärjää. Ja jos ei muuten tarkene, niin saunassa ainakin kun pari pesällistä polttaa. Tuvan uuni lämpiää hitaammin. Taidan olla maananataihin kun ilmoja hyviä lupasi. Ensi talven polttopuut huolettavat. Alkavat olla pinot tällekin keväälle jo aika vajaat niin täällä kuin sielläkin. 20 kuutiota niitä on pian poltettukin.

Huomenillalla olisi Napiksella jälleen hyvät orkesterit soittamassa, mutta mutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti