sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Klitoriksen mysteeri

8.2.2023 keskiviikko

"Kuu paestoo möllöttää/lähe männään vierekkäen..."

Venäjän Suuri Isänmaallinen Teurastussota Ukrainan siviilien keskuudessa jatkuu ja samaan aikaan Turkin&Syyrian alueilla tapahtuneen maanjäristyksen uhriluku kasvaa. Tämän voi vain todeta, asialle ei nämä kourat mitään mahda, eikä ajatuksillakaan puoleen tai toiseen asiaa auteta. Rukoilemalla ihan vähiten, vaikka imaamit ja papit mitä kehottaisivat.

Kuvaa ja tekstiä tulee siltä suunnalta nyt tuutin täydeltä. Karsii häntäluuta.

Luettavanani on Ahlqvist-suvun tarina "Perkeleitä ja enkeleitä" (Pirinen Antti 2022): hyvää tekstiä, lähihistoriaa, ja paljon. Eikä ole sutaisemalla tehty niin kuin äkkiväännöltä tuntunut Hesarin toimittajan Tommi Niemisen Valkovenäjä-teos jossa oli niin runsaasti kirjoitusvirheitä, että teki mieli paiskata koko opus takkaan. Ikään kuin kustantajalta (Sanoma Oy) olisivat oikolukijat ja editoijat viety teurastamoon, tai Ukrainaan sotimaan mikä nyt sinällään olisi sama asia.

Gaveliksen Vilnan pokerin luin tabletilta ja kun nyt yritän muistella sisältöä, en kunnolla hahmota edes sitä, että luinko oikeasti. Voi olla, että ikänsä "oikeita" kirjoja lukeneena sähköllä vuoratut tekstit ujuvat aivojen viemäristä suoraan poistoon.

9.2.2023 torstai

Paun penkkaripäivä. Viskoivat täällä karkkeja kadunvierillä töllistelijöille vaikka ainakin Oulussa ovat sen käytänteen jo kieltäneet.

August Ahlqvistin suku- ja henkilöhistoria avartaa kovasti sitä yksipuolista käsitystä pelkkänä Aleksis Kiven teilaajana tunnetusta professorista vaikka ei poistakaan tosiasiaa, että julmastihan hän siinä teki jos hänen ilkeämielinen kritiikkinsä tunnetun kuvan mukaan oikeasti oli viimeinen naula Seitsemän veljeksen kirjoittajan arkkuun.

10.2.2023 perjantai

Katsoin Areenalta Vincent van Gogh-elokuvan (van Gogh-Ikuisuuden porteilla). Pikkuisen oli hätäilty sitä tehdessä eikä William Defoe parastaan pannut. Ystävyys Paul Gauguiniin jäi viittauksen tasolle kun se pitempi keskustelunpätkäkin pantiin tapahtumaan kaikuvassa pylväshallissa juoksemisen lomassa.  Häiritsi sekin, kun pääosanesittäjä muistutti niin kovasti edesmennyttä ystävääni Esko Kannista; muistin, että Esko näytti joskus nuoruudessaan maalamiaan tauluja joissa oli samat sävyt kuin van Goghin keltaisissa. Eskolla olivat eräät luonteenpiirteetkin yhtä mielipuolisen rajuja kuin van Goghilla kerrotaan olleen (elokuvassa näytettiin vain yksi tai kaksi kynnenraapaisua siitä puolesta).

Lukemani elämäkerta tuosta omituisesta korvapuolesta on paljon parempi.

11.2.2023 lauantai

"Historian ymmärtämisessä on kysymys vapaudesta" sanoo Tom Hanks Hesarin 6.1. julkaistussa haastattelussa.

Tuota pitää kyllä miettiä niinkin, että täytyy ymmärtää historia niin kuin se kuuluu ymmärtää. 

Siinä se kynnys johon moni "yrittää ymmärtää ymmärtäjä" ja "oikeasti ymmärtäjä" kompastuu. Niin kuin nyt vaikka Moskovan Zaatana!

Viimeksi mainittu tonttu kyrskähti periverisesti turvalleen Ukrainan kokoiseen historiakynnykseen eivätkä silti  sitä Zaatanaa ole hengilta jo teloneet vaikka miljardi meitä aamuisin herää ensimmäiseksi sitä sydämensä pohjasta rukoilemaan. 

Lehdessä (HS) oli myös Heini Maksimaisen juttu "Jäävuoren huippu" ingressinään kysymys "mitä opit koulun biologian tunnilla klitoriksesta?" 

Koulujen käynnistä itsellä on niin pitkä aika kulunut, etten siihen ala vastailemaan, mutta kaipa sitä jotain on myöhemmän elämänsä aikana klitoriksistakin oppinut. 

Asiantuntijuudella en kuitenkaan ala rehvastella, tuli vain juttua lukiessa mieleen, että lajimme alapäätä koskevan oikean tiedon opiskelu pitäisi viedä koraanikouluihin ja niihin maihin, jossa tyttölasten genitaalien silpomiset ovat arkipäivää. Eikä se pahitteeksi olisi muillekaan raamatuista oppeja hakeville olla jyvällä ihmiskehojen toiminnoista. 

Juutalaisiakin voisi sivistää poikalasten esinahkojen leikkaamisen aiheuttamista vaivoista. Vaikka kyllähän ne sen tietävät koska miehethän ne senkin uskonnon kulisseissa itse pitävät tätäkin ääliöiden kulttuuria yllä. 

Eikö ne itse tuhansienkaan vuosien aikana tapahtuneiden turhien silpomisten uhreina ole tajunneet, miten perkeleellisiä vaivoja, nussimisen hankaluutta ja käteenvetämisen mahdottomuutta ilman silavalla voitelua sen nahkanriekaleen pois silvonta on elämässä aiheuttanut? Pöljät!

Jos on piiloissa lymyilevän klitoriksen ympärillä ihan oikeutetusti aihetta sanoa, että se monelle on täysmysteeri niin ehkä pitäisi minunkin lahkeessa mutjuilevaa, jo parhaat ja kamalimmat vuotensa mukana kulkenutta mulukkua (penistä) tutkia oikein suurennuslasin kanssa. 

Ehkä meidän urosten joskus hyvinkin näkyvänä rehvastelevasta, ja jopa puoliväkisin esille tunkevasta elimestäkään ei ihan kaikkea tiedetä vaikka Maksimaisen jutusta sellaisen kuvan voisi saadakin?

12.2.2023 sunnuntai

Pian ovat kaivelleet Hesarin sivuille kaikki mahdolliset ja mahdottomat lausuntojenantajat mitä Venäjän Suureen Isänmaalliseen Teurastussotaan tulee.

Tällen päivällen sai luettavakseen slovenialaisen moottoriturpafilosofin Slavoj Zizekin (Slavoj Žižek) analyysia siitä, miten käy jos länsi ei hoksaa virheitään suhteessa Venäjään ja korjaa kurssia vielä teurastuksen jatkuessa. 

Juuri kun luin Zizekin lausetta "Saksa vetäytyi maasta (Kreikasta) vuonna 1944 mutta lähetti vielä senkin jälkeen laivan keräämään Kreikan saaristosta juutalaisia Saksaan vietäviksi ja tuhottaviksi", niin telkkarin uutisista tuli kohta, jossa venäläissotilaat keräsivät ukrainalaislapsia linja-autoihin. Uutistenlukija kertoi, että jopa 16000 lasta on siepattu ja viety Venäjälle aivopesureihin...

Venäjäkään ei siis näe, että sotansa on hävitty vaan jatkaa omien ja vieraitten valtioiden kansalaisten tuhoamista vauvasta vaariin katkeraan loppuunsa ja siitä sivutekin.


Koska siä lauhtuu ennusteiden mukaan jopa plussan puolelle useammaksi päiväksi lähden huomenaamulla Um. On aika aloittaa jälleen siellä ummen takana seuraavan talven polttopuusouvi.

Tulee se vielä sekin kevät kun en enää jaksa siihen hommaan ryhtyä.

Maanjäristyksen uhriluku saattaa kivuta yli 50 000 sanottiin iltauutisissa. Ja niinhän tuolla netissäkin otsikot mustina siitä kirjoittavat.

Ja samaan aikaan Ukrainan rintamalla tähdätään tuhansilla erilaisilla aseilla ja järjestelmillä toista ihmistä kohti ja toivotaan mahdollisimman suurta tuhoa jokaisella paukauksella.

On se kauttaaltaan kokopaska tämä ihmislaji.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti