torstai 31. elokuuta 2017

Merkintöjä

24.8.2017 Torstai

Eräät persoonat omaavat kyvyn läpivalaista ihmisen yhdellä ainoalla katseella. Lisäksi joku saattaa tehdä sen niin luontaisesti, ettei herkkäkään mieli kärvenny. Evoluutiobiologialla lie siihenkin vaikutuksensa, että vain toisella sukupuolella empatiakyvykkyys ilman omanvoitonpyyntöä on luonnollisempaa. Tämä pohdinta tuli eteeni ihan arkisen kaupassakäynnin yhteydessä.

En päässyt vielä lähtemään Unimäkeen. Mutta ei se haittaa, sillä sataa niin, ettei siellä marjojen keräämisestä saatika muustakaan puuhastelusta mitään tulisi.

Olen laihtunut viime syksystä 9,5 kg. Ensi kevään tavoitteeseen on matkaa vielä 5-6 kg. Viime viikolla Romppainen katsoi viimeisimpien verikokeitten tulokset ja vertasi niitä edellisiin, joiden kolesteroli- ja sokeriarvot huitelivat ylärajoilla. Nyt ne olivat enämpikin kuin "normaalit" eikä minua tarvitse lääkityksillä uhata jos näin hyvinä pysyttelevät. Polvea uhannut nivelrikko on myös pysynyt miltei huomaamattomana ja vain harvoin vihlaisee selässäkään. Moneen kertaan murjoontuneet olkapäätkin taitavat vain parantua mitä enemmän ikää tulee.

Perkele kun saisi mielensäkin yhtä hyvään kuntoon kuin fysiikka nyt on. Mutta siihenhän olisi ainoa lääke se, ettei enää tapahtuisi yhtään mitään, mielenrauhanmaisemaan laskeutuisi syvänharmaa auvon sumu, läheiset alkaisivat pärjätä ilman minua, velvollisuudentunteet nutistuisivat möykyksi mitättömyyksien polulle. Alzheimer, Parkinsson , aivohalvaus ja kuolema olisivat tapauksessani siihen ainoat keinot.

25.8.2017 Perjantai

Tulin iltapvllä Unimäkeen. Meinasin verkon Keyrittyyn, mutta Juhanilan pojat olivat menneet soutelemaan eikä heitä lähistöllä näkynyt enkä viitsinyt jäädä soittelemaan sen enempää kuin odottelemaankaan. Taisihan siitä joskus puhetta ollakin, että vene on vapaasti käytettävissä onhan se hilattu "sukuun" Heimosedältä Iitistä.

Päivän uutisista jäi mieleen termi moraalinen paniikki jota poliitikot nyt  potevat ja levittävät sitä tautia hätiköidyillä puheillaan ja toimillaan vaikka Turun puukotusta tarkasteltaessa se ei poikkea kantasuomalaisten keskinäisistä tappotalkoista muuten, kuin että sen ponninkaasuna on toisenlaisen aivopesuohjelman linkouskierrokset. Äskettäinen Imatran perussuomalaisvoimin tapahtunut kolmoismurha käy aivan hyvin verrokkina Turun yksilön raakaan toimintaan. Hollywoodin ja nettipeliyritysten aivopesuohjelmilla (elokuvilla ja peleillä) on samanlaiset ulottuvuudet aivojen naksahteluihin kuin jihadistien levittämällä "uskonnollisella" propagandalla.

S on jälleen kipeänä.

26.8.2017 Lauantai

Porkkanapenkkien harvennus vasta tässä vaiheessa suvea! Pieniä ovat ja sai olla tarkkana, että paras jäi patvimaan. Vyöryivät päälle jälleen myös rankasti vettä pudottelevat pilvet. Kun muuta en keksinyt, pesin ikkunat, paitsi pikkuhuoneesta ja yläparvelta. Piti aitasta raahata puiset portaat jotka ruuvasin lattiaan kiinni, että sain tuvan yläikkunankin huuhdeltua parinkymmenen vuoden aikana kertyneistä kärpäsenpaskoista ja hämähäkkien jätöksistä. Tuuman paksuinen  kerros kärpäsenraatoja, siipiä ja muuta töhkää oli ikkunoiden välissäkin.

Huomaan, että itsesensuuri yksityisiksikin jäävissä kirjoituksissani voimistuu. Ajat ovat aranhankalat.
Ja koska "paha silmä" tuntuu olevan aina elämässäni läsnä.

27.8.2017 Sunnuntai

Kansanedustaja Juho Eerola on FB-seinällään kehunut sylkäisseensä kerjäläisen kasvoille. Voiko kansanedustajan asemassa oleva rankaisematta syyllistyä moiseen törkeyteen? Teko on yhtä julma kuin jos hän olisi lyönyt puukon itseensä nähden avuttomassa asemassa olevan muki-ihmisen rintaan.

Juho Eerola, lupaan pitää räkämälliä poskessani varaltasi jos jossakin vaikka sattumalta kohtaamme. Heitän vielä kengällä sen lisäksi. Kengällä nakkaamiseenhan liittyy tiettyä, sinuun sopivaa arabialaista symboliikkaa.

Inhoni syvyyttä Eerolaa, Halla-ahoa ja koko perussuomalaispolitiikkaa kohtaan ei voi tämän törkeän teon ja sillä kehuskelun jälkeen enää edes mitata.

28.8.2017 Maanantai

Monenlaista puuhailua koko pitkä päivä.

On ollut hyvä ilma. Nyt pimeällä kävin katselemassa tähtikirkkaalle taivaalle. Joku sateliitti matkasi hirmuista vauhtiaan määrätöntä matkaansa. Kun sitä seurasi jonkin aikaa, näytti se mutkittelevan tähtien lomassa vaikka absurdihan sellainen tilanne on mielikuvituksenkin tasolla. Jostain luin joskus, että 200 km:n korkeudessa kiitävän satelliitin nopeus on 27 000 km tunnissa.

Vastottain joku Peloton Pelle esitti, että matkalaisia tuupattaisiin Helsingistä Tukholmaan kaiverrettuun tunneliin kapselissa jonka nopeus olisi 1000 km tunnissa. Ihmisen pöljyys kaikessa viisaudessaan ja kekseliäsyydessään on loputonta.
29.8.2017 Tiistai

Vinha herätteli ennen kahdeksaa vaikka olisi tehnyt mieli uinua hieman pitempään. Mutta koska on aurinkoinen keli, niin hyvä se, että kerkeän tekemään aiotut. Esimerkiki mustat viinimarjat ovat edelleen keräämättä. Paitsi että yhden sankollisen riivin viimeksi lähtiessäni ja mehustinkin samantien kun Kniin vein. Panin pakastimesta ylivuoteisia marjoja sekaan. Myös raparperia silppusin mausteeksi.

Niinistö on pistäytynyt Trumpin juttusilla. Sitä en oikein osaa pitää minkääntason valtiomiesmäisenä tekona sillä onhan Trump sellainen törkymöykky, ettei vertaista tällä tähdellä tuossa asemassa ole ennen koettu; tällaisia irvikuvia pitäisi boikotoida laidasta lukien kun niitä kulloistenkin saastesumusateiden aikana lantatunkioista nousee. Ainakin inho tätä henkilöä kohtaan olisi pitänyt osoittaa tuntuvasti jo kätellessä; pyyhkäistä adjutantin tyrkkäämään desinfioituun pyyhkeeseen kättelyssä niljaantunut Suomen presidentin kämmen.

Nyt ei sitten loppupäivänä tarvitse uutisia kuunnella sillä sinne ei muuta mahdu kuin asiantuntijan toisensa jälkeen esittämää spekulaatiota tapaamisen merkityksestä joka lienee maailmanpolitiikan rinnalla suurinpiirtein nolla näitä meikäläisen kaltaisten inhontunteita lukuunottamatta. Tosin toinenkin tämän päivän kohujatustelu syntyi siitä, kun Pohjois-Koreasta on lennätetty Hokkaidon saarten ylitse rautaista romumetallia Siitä Japani pahoitti mielensä ja USA:n lihavat posketkin alkoivat täristä.

Keräsin viimeinkin mustatviinimarjat, vain yhden pensaan alimmat marjat jätin kypsymään suoraan pensaasta-syöntimarjoiksi.

Tänä huvitteluhaluisten ihmisten mielestä säiden puolesta "kurjana" kesänä on maa antanut runsaimman sadon vuosiin. Marjoja on metsissä ja puutarhoissa, potut suuria ja kirkaskylkisiä, maukkaita ja sipulien aromeille ei vertoja löydä. Ainoastaan kurpitsat eivät suurimpaan mittaansa yllä, mutta saattaa olla, että ovatkin hitaasti pieniksi kasvaneina paremman makuisia. Omenatkin ovat vielä toistaiseksi pysyneet minikokoisina, mutta niitähän minulla ei paljoa olekaan, paitsi Knin puutarhassa.

Halkoja on kärry täynnä, takakontissa pyykkien lisäksi marjoja ja muita viemisiä. On siis lähdettävä jälleen vaikka Vinha jo valmiina tuvan lattialla pelosta tärisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti