perjantai 18. marraskuuta 2016

Merkintöjä

14.11.2016 Maanantai

Amerikkalainen aamu; Trumbin voiton myötä hampurilaismajoneesin makuisena se seuraavat neljä vuotta meillekin sarastaa.

Puutarhurin Rellun käsijarrun irroittelu ja raidetangon pään vaihto. K:n sonni vilkaisi, allekirjoitti ja kuittasi 28 euroa. Koko lysti katsastuksineen ja korjauksineen 233 euroa.

Ladylle loppuja maaleja seiniin, ja kattoon. Siivosin tähän astiset, karkeimmat työnjäljet.

"Kuuta ei ole, meidän mieltämme ohjaillaan"-ohjelma salaliittoteorioista on taiten tehty, hyvä kuunneltava. Tosin tarkkana saa olla, missä parodioidaan ja ollaanko välillä tosissaankin.

Piti ottaa Beckettiä luettavaksi kun vielä vaivasi vkonloppuna nähty uni. Vähän on jäljellä myös fasismikirjaa.

Ärsyttää Talvivaara-konseptin hyvien puolien paisuttelu. Pääministeri Sipilä taitaa pipoa myöten olla liikemiesten pyöriteltävissä kaivoksen tulevaisuuden suhteen, vai olisiko sillä parempaa tietoa asioiden tolasta kuin esimerkiksi ympäristöjärjestöillä, tai jo alunperin Geologisen tutkimuslaitoksen asiantuntijoilla?

Talousalan analyytikkokin sanoi haastattelussa epäilevänsä kovasti nikkelisinkkiuraanimyrkytyskaivoksen kannattavuutta. Hänen argumentointinsa ainakin oli selkeä kuin pakkasaamu, yhtä kainostelemattoman kylmäkin.

15.11.2016 Tiistai

Äiti tänään 94 v jos.... Katselin ikävissäni muutama vuosi takaperin otettuja kesäisiä lasteni kuvia, että oikein haikeus kaivelisi. Kovin helposti se minua kaiveleekin.

Listoitukset Ladyn huoneistoon, ja verhotangot. Neidistä oli alkanut tuntua myös, että vessan jos vielä remppaisin. Mikäpä se siinä. Rakennustarvikekauppaan vain niin kyllä minä ne hankinnat seinille levittelen ja ruuvailen.

Ladyn äiti antoi vähän käytetyn monikerrosjousisen patjan. Panin Eliaksen sänkyyn vaahtomuovisen tilalle. Ja metallisia putkiverhotankojakin sillä oli autotallissa. Niistä saan yläkerran ikkunoihin sopivat.

16.11.2016 Keskiviikko

Ladyn vessanseinästä lavuaaria irrottaessani rojahti kiinnityspulttien mukana lattialle nyrkinkokoiset lohkareet vanhaa betonia. Tuli paikattavaa. Rapsin välitilakaakelit irti ja jyystin liimat pois. Maalasin seinät kertaalleen. L oli tilannut uudet kalusteet. Toimitus parin vkon sisällä.

H lähetti Lynxin luovarin ja rek.otteen ja tänään rekisteröin sen omiin nimiini. Vakuutuksenkin otin vaikka tarpeettoman kallis se käyttöön nähden on; 208 euroa/v.

Iltapvllä ajelin Unimäkeen. Panin uuniin ja Saunalle tulet, kannoin vesiä 8 sankollista. Sähkölampun valossa vaihdoin Lynxiin tulpat. Lähti kerralla pyörimään. Kerkesin polkea metsään uraa ja ajella pihamaallakin, mutta kun läksin tielle, kone hyytyi vähän matkan päähän ja lähti käyntiin vasta jäähdyttelyn jälkeen. Eli vielä se saakelin CDI-boxikin pitää uusia.

Soilan kakrujen neniin hypännyt kouluissa riekkuva enterorokkovirus niin en mennyt pistäytymään.

Saunomisen jälkeen panin tuvassa uuninpellit kiinni vaikka sinistä liekkiä oli vielä. Hiiriparat saavat häkämyrkytyksen. Olin Knissa takaisin yhdeksän jälkeen.

Talvivaaran ohitse pimeässä ajellessani loisti kaivoksen valaistus kirkkaana aukeaksi hakattujen suoalueiden takana kuin pieni kaupunki siellä olisi. Ja vähän matkan päässä sitten Mondo Minerals valaisi Sotkamon puoleisen, pimeän päälle kaartuvan, sumuisen taivaan.

Se on asian tietäviltä julkisuuteen ynnäämättä, kuinka paljon nämä molemmat kaivoshirvitykset miljardien vuosien takaisia alkuräjähdyksen jälkeisten kosmisten tapahtumien säilöntämyrkkyjä maasta kaivelevatkaan pilaamaan hitaan evoluution jonkinlaiseen järjestykseen kehittelemää biosfääriä.

Voi ...kele tätä kaikella tavalla minimittaiseksi luonnehdittavaa ihmislajia! Älyllisesti varsinkin.

Katsoin hieman aneemisesti toteutetun, mutta idealtaan varsin omaperäisen saksalaisen Phoenix-elokuvan. Luin Becketiä ja sitten fasismikirjaa. Kävin poikia vilkaisemassa, kohensin peittoja, silitin poskia. Niin kuin melkein jokainen ilta teen. Vähän haikeutta tunnen kun ovat jo niin isoja ja pian kaikki tämä kasvatuksen vaiva sekä ilo ovat ohitse. Niinpä tietysti elämänikin. Tajuaisipa Puutarhurikin saman. Ei se ainakaan tämänkaltaisia koskaan ääneen aprikoi.

17.11.2015 Torstai

Kiinalaiset tisleinsinöörit tulevat! Nyt Kemijärvelle ja Kemiin, ja luultavasti ovat tyrkyllä myös Talvivaaraan mikäli illan A-Talkissa esitettyjä arveluja oikein tulkitsee. Muuten ohjelma vain lisäsi epävarmuutta kuin Trumbin valinta USA:n presidentiksi. Kävi ilmi, että uraanitehdaskin sinne voidaan rakentaa koska sitä myrkkyä on jo nyt alueelle varastoituna huimat määrät.

Metsien puiminen tisleiksi siis käy yhä vain varmemmaksi. Samalla kierto metsien osalta kiihtyy vaikka se kasvaisi miljardeja kuutioita enemmän kuin sata vuotta sitten. Ainuttakaan satavuotiasta puuta ei kuitenkaan enää koskaan metsistä toimiemme jälkeen löydetä, eikä puukiipijöitä, metsoja, oravia, hippiäisiä jne. jne. jne.. Mutta paskaaks niistä, tuhahtaa pörssianalyytikon kylkeen kiinni kasvanut insinööri joka ei ole koskaan metsää niiden puista puristettuja selluliemiä kummempina tavannut.

Myös Uudenkaupungin mersutehtaan ja Turun laivateollisuuden tilausten lisääntyminen jo pelkästään tarkentavat kuvaa lajimme laajentuvasta maapallon kuokkimisesta sellaiseen kuntoon, ettei tästä tähdestä edes maailmanloppua ole odottelemaan. Ja kaikki tämä vain piskuista Suomea tarkastelemalla. Mitä tapahtuu Karjalan metsistä Siperiaan ulottuvalla laajalla alueella? Tai kunhan ne saavat tekniikan kuntoon Arktisen alueen varojen hyödyntämiseen, niin viimeistään silloin voidaan työntää kädet kyynäspäitä myöten housuihimme ja istahtaa kiikkustuoliin kuolemaan. Afrikan mantereen luonnontilaa ei hirviä enää edes pohtia kun ei siellä norsujenkaan sukupuuttoon tappamista osata lopettaa.

Norsujenkin murhaaminen tapahtuu pääasiassa vain siksi, että aasialaishedonistit saisivat norsunluujauhetta imeskelemällä ja niistä vuoltuja talismaneja hipelöimällä kyrpänsä seisomaan.

Suomalaiset fasistit-kirjassa sivulta 403 pongahti silmille Vapaan Suomen Avustusliiton perustavan kokouksen (v.1944) jäsenistöstä tuttu nimi: Perttulan Tylsämielisten kasvatuslaitoksen johtaja, filosofian maisteri Reidar Hedman. Hän oli ko. laitoksen perustajien, Edvin ja Emma Hedmanin jälkeläinen ja johti laitosta 1927-1944. Kuoli vuonna 1961. Vaikka laitoksen historiikeissa kerrotaan, että lääkintöhallitus kielsi siellä suoritettavat kehitysvammaisten ("tylsämielisten") sterilioinnit "jo" vuonna 1927, niin onko kielto pätenyt koska viimeiset "potilaiden" tahdonvastaiset steriloinnt loppuivat valtakunnan mitassa vasta 1970 kun laki viimein ratifioitiin eduskunnassa?

Että sellaisten rotupuhatudenvaalijafasistien perustamassa laitoksessa ne minunkin kehitysvammaiset veljeni 1960-70 luvuilla olivat!

Sain Laatukoneesta ehjän CDI-boxin Lynxiin. Maksoi 60 euroa. Kävin vakuutusyhtiössä perumassa kelkan vakuutuksen. Täytin myös Trafin sivuilla liikenteestä poistoilmoituksen samalle kelkalle. En hemmetti soikoon ala maksamaan muutamien puukuutioiden omasta, pienestä metsästä hilaamisen takia koko vuoden annosta vakuutusmaksuja. Ja kun ei tiedä, milloin leviää koko peli. Olisi pitänyt harkita tuokin asia kun tein omistajanvaihdosilmoituksen eilen, sillä laskuttavathan ne tästäkin mulkkauksesta jotakin. 6 euroa pihistivät jo nettilomakkeen täytöstä; sekin noussut pari euroa viime käynnin.

18.11.2016 Perjantai

Vessa kalusteita vaille simpsitelty. Betonin paikkauksetkin  onnistuivat. Ruuvailin lähtiessä lamppuja varten uudet kattopistokkeet, siistin jälkeni ja kannoin romppeet autoon. Ladyn äiti tuli käymään niin säästyi muutama askel vähemmän tavaroiden kantamisessa kun se koppasi imuria ja porakonetta kainaloonsa. Kohde sijaitsi ylimmässä kerroksessa, eikä hissiä.

Kotona lämmitin takan ja uunin, pesetin koneella pyykkiä, laitoin sapuskoita ja kokosin mökille mukaan lähtevää tavaraa kasseihin. Koko ajan jotakin vaikka ei yhtään merkittävää askarta jolla kehua. Gaius sanoi eilen jalsiharkoista tullessamme, että muuttakaa hänen nimensä Gabrieliksi. Vastasin, että sittenhän sulle olisi oma näytelmäkin olemassa; Gabriel, tule takaisin.

FB:iin tuli sitten Oskarin hautajaisten pari sukulaiskaveria, ja Salusjärvi, jolle itse lähetin kaveripyynnön, että muistan lukea hänen mietteitään ja postauksiaan. Ajattelijat ovat oikeasti tässä valtakunnasa vähissä, tai heitä ei erota välkkeen ja vilinän seasta enää niin, kuin entisinä, harmaimpina aikoina. Salusjärvestä voi ajattelija kehittyäkin kun nuori on hän vielä.

Pitää tästä laittautua kohta taipaleelle. Sataisi lunta, että saisin ajourat metsään jos se kelkankurjuus suostuisi pyörimään. Pitää joitakin puita kaataa lisääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti