torstai 7. huhtikuuta 2016

Päiväkirjamerkintöjä

5.4.2016 Tiistai

Yöllä käväisi kuume korkealla, toistui sitten päivällä ja jätti jälkeensä epämiellyttävän olon somaattisesta reagoinista eiliseen.

Pinosin kuitenkin halot peräkärrystä pihakoivun ja edellisen, ristikoksi ladotun pinon puristuksiin. Saneerasin myös peräkärryn korokelaudoituksen kevyemmäksi kun se hajosi ängetessäni sitä pois paikoiltaan. Piti käydä Motonetistä kierretankoa, muttereita ja poranteriä sitä varten. Maksoivat 11 euroa.

Otin luettavakseni Imre Kertészin Kohtalottomuuden vaikka levällään ovat vielä edellisetkin aloitetut kirjat, niin kuin tuo Armenialainen Golgata joka sekin kertoo kansanmurhasta silloisessa Osmanien valtakunnassa. Sitä murhapläjäystä tämän päivän Turkkikaan ei ole suostunut tunnustamaan joten lienevät henkisesti valmiita vaikka uusimaan tarvittaessa homman jonkun muun vähemmistönsä kohdalla, esimerkiksi kurdien, Kirja on ajankohtainen kun seuraa, millä mallilla Turkin politiikka nyt seilaa. Valehtelua asioiden tilasta siellä harrastetaan, että voisivat ujuttautua EU:n kainaloon. Yksi syy, miksi se haluaa niin kiihkeästi jäseneksi lienee, että saisivat selkänojan Venäjää vastaan. Toisaalta on siellä Kreikan ohella kyllä erikovat paineetkin syyrialaispakolaisten kanssa, että säilytäpä siinä suvaitsevaisuuden kasvot Länteen päin edes jotenkin.

Päätä särkee ja on onneton olo; taas lensi yksi yli käenpesän, ja kuinka tämä pesäpuu itkeekään...

6.4.2016 Keskiviikko

Turkin pääministeri saapui maireine hymyineen kättelemään meidän pääministeriä joka sekin yritti yhtä maireaa, mutta se ei oikein Sipilältä onnistunut. Menninkäismies Ahmet Davutoglu lehdistötilaisuudessa vakuutteli kovasti, että kyllä heitä arvostella saa, mutta hänen viestinsä on, että kyllä Turkki on ehdottomasti EU:n vaatimukset täyttävä demokratia jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Vaikutelma vain on toinen kun raportteja siltä suunnalta lueskelee.

Toisaalla: Venäjälle tulevat omat katupartiot kun se alkaa perustaa valtion käskyvallan alle kansalliskaartia. Putinin hallinto ennakoi kansannousua, kapinaa, vallankumousta. Tämän viikon Panama-kohuun ovat havahtuneet sillä satoja miljardeja kansalta riistettyjä varantoja on Venäjänkin satamista ja lentokentiltä rahdattu kanavien maahan. Mutta semmoiset uutisethan ovat vain Lännen juonia, kertovat hallitsijat olkiaan kohautellen. Ja kansa on uskovinaan koska muuta ei uskalleta.

Mutta paskat talous- ja maailmanpolitiikasta. Se noudattelee iänkaiken samaa ahneuteen perustuvaa kaavaa eikä sille kukaan mitään taida. Pienimmät ja heikoimmat se murtaa alleen vaikka niillä (meillä) olisivat omastakin elämästä kumpuavat murheet jäytämässä elämisenhalua.

7.4.2016 Torstai

Tänään touhusin päänsärystä huolimatta koko pvn pihalla. Hain Akkukaupan takapihalta kuormalavoja alustoiksi ja nyt ovat loputkin pilkeläjät pinontapaisessa järjestyksessä ennen seuraavia kuormia. Pojatkin olivat jonkin aikaa auttelemassa.

Unimäkeen ei nyt pääse enää puukuormia hakemaan ennen kuin rospuutto on ohitse, mutta menen silti huomenna jo aamusta sinne pölkynhakkuuseen viikonlopuksi. Ovatpahan sitten kuivempia ja kevyempia ajella pois kun tie kuivaa.

Pitää koettaa saada nämä mielenjäristyksensä taas hallintaan ajattelemalla vaikka rikolliselta vaikuttavaa Ukrainan sotaa Venäjään vastaavalla rajallaan; sehän voisi olla jälleen myös meidän kohtalomme ellei EU-jäsenyytemme olisi hillitsemässä Putinia ja hänen ympärille muodostunutta, mielettömyyksien huuhteluvesillä aivopestyä kängiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti