sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Helmikuu tiivisteinä

1.2.2016 Maanantai

Ilmasto protestoi: Järjesti ristiaallokon tuulensuuntien harjalle.

2.2.2016 Tiistai

Tolkuttomiin päihin tarttuu yhden tolkun hokema kerrallaan.

3.2.2016 Keskiviikko

 Presidentin valtiopäivien avajaispuhe teroitti kirveistä nakatkin.

4.2.2016 Torstai

Matka petovihasta ihmisvihaan typistyi twiitin mittaiseksi. Jopa emoji riittää.

5.2.2016 Perjantai

Ympäristöuutinen: Keski-Siperian Tomskissa on laitos, joka voisi ottaa vastaan Pietarin ongelmajätetonnit, mutta siirtäminen tulisi liian kalliiksi.

Stalin ei pohtinut ihmislihatonnistojen Siperiaan siirtämisen logistisia ongelmia, eikä hintaa.

6.2.2016 Lauantai

Kristallipallon kertomaa: Tulevaisuuden valtioita johtavat oletusministeriöt.

7.2.2016 Sunnuntai

Päivän lehti: Jaottelut mustikoihin ja mansikoihin lähtee jo päiväkotiryhmistä. "Muu maa mustikka, oma maa mansikka", eli ei siis mitään uutta auringon alla, keskitysleirien porteilla ja maiden rajoilla.

4 kommenttia:

 1. 'tolkuttomiin päihin tarttuu yhden tolkun hokema kerrallaan.'

  niinpä.

  tämä meneillään oleva prosessi on varmaan käytävä loppuun, mutta nähtävästi se vaatii sietämättömän paljon teeskentelyä ja farisealaisuutta.

  minulle asia on lapsellisen yksinkertainen: mitä uhanalaisemmaksi turvapaikanhakijan ihmisarvo julkisuudessa muodostuu, sitä päättäväisemmin sitä on suojeltava.

  meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä, siis Euroopassa, alkaa haista samalle kuin 20-30-lukujen Euroopassa. Sen hajun olen imenyt tietenkin kirjoista ja dokumenteista, mutta kyllä sen voi niinkin tunnistaa.

   Meillä ovat omat provokaattorimme jo kauan tehneet ahkerasti myyräntöitään, Moskovassa on oma(t) trollimme (tai provokaattorimme, eli ihan sama millä niitä kutsuu) Stalinin aikaisen käytännön mukaan ja Euroopassa verkostot äärityhmien kesken ovat loppusolmuja vailla valmiina.

   ""Minähän varoitin", "Mehän olemme sanoneet", "Minä olin oikeassa", "ME olimme oikeassa", "Sehän puhuu kuin minun suullani" jne. -kuorot laulavat jo täyttä kurkkua. Näyttämöltä puuttuu vain messias joka kruunataan yhteiseksi torveksi puhujapönttöön osoittamaan lynkkaajille, kuka ja ketkä ovat syyllisiä kaikkiin niihin seikkoihin, jotka ovat pielessä.

   Ilmastonmuutoksellekin tullaan kohderyhmä osoittamaan ihan tässä lähiaikoina, eikä se suinkaan ole "ME Kaikki ihmiset", vaan "Nuo alirotuiset tuolla!".

   Poista
 2. valto

  ihmisellä on tarve luokitella ympärillään olevia. se tuo turvallisuutta ja antaa omalle identiteetille vahvistusta. tylsäksi luokittelu muuttuu silloin, kun joku alkaa pitää muita alempiarvoisina ja asettaa itsensä muiden yläpuolelle. samalla hän tietysti polkee muut nöyriksi kuuntelijoiksi. luokittelijan kaveri on helppo olla, kunhan muistaa miellyttää sitä, se kun ei suvaitse omaan toimintaansa kohdistuvaa kritiikkiä. bensa-aseman kahviossa juuri juteltiin tästä ja siellä neuvottiin että jos elämässäsi on tällainen luokittelija, mainitse sille asiasta. jos se on jo paisunut suurluokittelijaksi, vaihda maisemaa.

  meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät pysty maisemanvaihtoon. Mietin tätä, sillä akuuttina asiana oli juuri mietintäni alla muuttaminen jonkin ulkoapäin tulleen tai tulevan painostuksen tms. vuoksi. Kuten sota esimerkiksi.

   Itse olen muuttanut niin monasti jotain -luokitteluakin- karkuun, etten ehkä enää jaksaisi.

   Joka paikassa kuitenkin ennen pitkää alkaa tuntua siltä, että on tiellä; ajattelen ja toimin erilailla kuin pääosa ympärillä olijoista.

   Täällä Knissa olen nyt tikun nokassa niin yksinkertaisen aiheen takia, kuin erimieltä olemisessa luontoon liittyvissä asioissa. Ja juuri nyt suhtautumisessani "Odinin" katupartioihin kun menin kirjoittamaan siitäkin mielipiteeni paikalliseen julkaisuun: meni tunti aamuisen heräämiseni jälkeen ja tuli ensimmäinen vihapuhelu kun kirjoitukseni sisältänyt lehti oli eri puolilla maakuntaa luettu.

   Laitan yksinkertaisesta kirjoituksestani kopion seuraavaksi kommentiksi.

   Poista