sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Helmikuu tiivisteinä 4

22.2.2016 Maanantai

Vihreässä markkinataloudessa riittää, kun setelin väri on se.

23.2.2016 Tiistai

Kosmologi: "Vain maailmankaikkeuden ensimmäinen sekunti kiinnostaa, kaikki sen jälkeen tapahtunut on merkityksetöntä." Viimeinen sekunti tekee ensimmäisestäkin merkityksettömän.

24.2.2016 Keskiviikko

Toinen kosmologi lupaa arvometallikaivoksen ohitsekiitävästä meteoriitista jos älyvehjetarpeet maasta loppuvat. Tämä vain siksi, ettemme jäisi paitsi viimeisen sekunnin välähdystä.

25.2.2016 Torstai

Tälle päivälle kurkistin sanoista tyhjille aivojeni hyllylle. Nettiä en kaivellut, sillä asiat täällä (vihkoon kirjoitettuna "siellä") hukkuvat sanojen helinällä kuorrutettuun lausehuttuun. Nämä tiivisteenikin.

26.2.2016 Perjantai

Markkinatalouskauppa, onko se Reilu?

27.2.2016 Lauantai

Populismi, sen käyttövoimana on alati suuntaansa vaihtava tuuli.

28.2.2016 Sunnuntai

Johdonmukaisuus, sen osaavat ammattinsa hallitsevat murhaajat.

8 kommenttia:

  1. valto

    lueskelin oden vihreä politiikka -kirjaa ja soininvaaran kirjoitukset antoivat muun muassa sen ajatuksen, että liian usein me puhumme porvaria ja vasuria kun pitäisi puhua suomea.

    ps. tällaiset lyhyet merkinnät ovat tunnetusti vaikea laji. lyhyet tekstit voivat avautua kokonaisiksi elämänkohtaloiksi, mutta usein lyhyt on vain lyhyt, lukukokemuksena vaillinainen.

    haluaisin paiskata kättäsi tasokkaasta ajattelusta. sitä ei pursoteta automaattisesta tuuttimasiinasta. varmistit juuri kivaniemen kestotilaukseni jatkuvuuden.

    meri

    VastaaPoista
  2. Meri

    Minäkin olen Soininvaaran rationaalisia tekstejä lukenut, mutta maanantain tiiviste avautuu (jos avautuu) nyt raivokkaan "bio"taloushuuman aiheuttaman provokaatiotsunamin suuntaan. Toki vihreiden Villekin kommenteineen ja ajattelemattomine ajatuksineen on käynyt mielessä ja siksi vihreät puolueena ansaitsevat saman tylyyden kuin nykyinen, katteeton biohuuma yleensäkin.

    Olen pohtinut ankarasti, että millaisia sanoja käyttäisin ruotiakseni, mitä biosfäärin voinnille merkitsee se, että kun Äänekosken pian valmistuvan "bio"sellutehtaan porteista ajaa joka toinen minuutti täysperävaunullinen rekka sisään 24h/vrk/365pv/v?

    Entä sen tuhomerkitys, kun tuhannet metsäkoneet, traktorit ja muut jyrsijät talousmetsissä, ennen kuin sullipinot metsäteiden varsille rekkoihin ammennettavaksi nousevat, jauhavat nekin kolmivuorityössä vuoden ympäri? Yksinkertaisesti paljonko dieseliä, olipa se valmistettu vaikka kumisaappaissa hautuneista villasukista, kuluu toimintaan alusta alkaen ennen kuin itse tuote on käyttöön tankattavissa ympäri maailman? Menee jopa useamman logistisen järjestelyn kautta mitä öljy on kulkeutunut rapiat sata vuotta! Minusta on aivan järkyttävää, ettei asiasta edes keskustella tältä kantilta!

    Eikä homma tietenkään Äänekosken kehitykseen lopu.

    Seuraavaksi rakennetaan Kuopioon samanlainen ja tänne Kainuuseen sekä Kemijärvelle kaavaillaan myös.

    Sitten saapuvat Kemiin kiinalaiset.

    Minkään valtakunnan metsät eivät tule kestämään tulevien vuosikymmenien parturointia. Eivät ne ole oikeasti kestäneet tähänkään astista raiskaustyyliä; uskooko tätä väitettäni kukaan? Kallistaako sille korvaansa ne tahot, joiden kuuluisi kallistaa?

    Monestikohan olen kirjoittanut jo, ja ihan Hesarin "keskusteluihin": Ei metsä ehdi asettua kun sitä jo taas tullaan puimaan. Ja kun ei se edes metsäksi kasvaa ehdi.

    Ei niitäkään kuunnella, joilla on kärriääriä sanoa samaa. Pahin, mitä oikeaa asiaa puhuvalle tutkijalle esimerkiksi sanotaan, on, että kyllähän maailmaan mielipiteitä mahtuu. Mutta eihän ne ole "mielipiteitä"!

    Vai onko todella ruvettava uskomaan, kun sellunpillooja-asiantuntijat vakuuttavat kerta toisensa jälkeen (metsäalan tuhansilla provokaattoreilla valmius sanomiseen 24h/vrk/365 pv/v), että Suomen metsien puimistahti saa nousta vaikka 25 miljoonaan kuutioon vuodessa eikä tavara lopu? Että ei siitä luonnolle saatika ilmastolle ole mitään haittaa?

    En pysty nielemään tätä propagandaa, en millään!

    Ei se yhteen Kemin tehtaaseen lopu kun pää Kiinan suuntaa auki saadaan. Kiinassahan ei itsellään luontoa ja puita enää ole, kaikki luonnonrippeet on pitänyt jo suojella ja hirttotuomio on varma luvatta puun kaatavalle siellä jo nyt.

    Eli oikein tyhmältä kuulostava kysymys kun muuta en tuskassani keksi: Montako päivää kiinalaista "Prismareissua" miljardi autoilevaa kiinalaista Suomen kaikella bioetanoliksi tislatulla sullimetsällä ajaa?

    VastaaPoista
  3. Haa, löysinpäs tänne!

    Minä puhisin sinä päivänä kun se kiinalainen hymyili telkkarissa, että tämä on lorun loppu eli metsien. Mies katsoi että eivät kai suomalaiset niin idiootteja ole.

    Kyllä kai ne ovat vielä idiootimpia. Rahat käteen ja sitten muualle vaikka kyntämään eukalyptuspeltoja!

    VastaaPoista
  4. valto, ripsa

    valto kirjoitti: 'asiat hukkuvat sanojen helinällä kuorrutettuun lausehuttuun.'

    niin hukkuvat, ja jos eivät huku, niin toistuvat uudestaan ja uudestaan.


    blogin päivityksessä tulee päivittäin se tunne, että tämäkin kirjoitus on jo kirjoitettu jossakin jonkun toimesta. aiheet leviävät kuin elanto, ja fiksut aiheet niistetään nopeasti tyhjiin. siksi tulee alakuloinen olo siitä, ettei mihinkään tuttuun kannata palata. eli kaikki se, mitä minäkin haluaisin sanoa, on jo sanottu sadoissa, tuhansissa, jollei sadoissa tuhansissa jutuissa.

    meri

    VastaaPoista
  5. Ripsa, en ole mainostanut "kakkostani", niin se on tuurissa, kuka löytää.

    Jotenkin on sen suuntainen olo kuin tuossa Meri heti siteeraa ja kirjoitttaa omistakin tuntemuksista, että mihinkään ei voi ajatuksillaan enää vaikuttaa vaikka joku niitä kävisi lukemassakin.

    Siksi en mainosta omiani lainkaan. En usko enää sanailumenestykseeni joka tarkoittaisi muutakin, kuin vain että klikkailijoita olisi paljon.

    Aikoja sittenhän jo kirjoitin, että nyt ovat vallassaolijat päässeet viimeinkin sensuuritoiveissaan päämääriinsä: eihän netin provokaatiomassasta enää niitä mikään nouse uhkaamaan: ei niin poikkitelaisesti asiaansa saa sanotuksi etteikö se hetkessä mulahda uusien alle. Ei kukaan tosissaan ainakaan vallakumousta lähde yrittämään vaikka tarve olisikin. Enkä tarkoita vallakumouksellani yhtään mitään muuta, kuin että alkaisivat todella ajattelemaan, ihmiset.

    Luin kirjastolla uusimmasta Niin&Näin-lehdestä Umberto Econ esseen. Mietin siinä tuska päässä, että voi perkele, kävisivätpä maailman päättäjätkin näitä tavailemaan, mutta masensi heti kun tajusin, etteiväthän ne twiiteiltään kirjastoihin ehdi...

    VastaaPoista
  6. valto

    maailman viisaudet on aika lailla ammennettu loppuun ja ne ovat kääntyneet lähes kliseiksi. nyt voisikin olla hedelmällisempää löytää sellainen ajatus tai asia, joka olisi yleistä viisautta vastaan.

    meri

    VastaaPoista
  7. Meri, yrittääkö mv-media juuri sitä? Ja/tai sen siittämät "Odinin soturit"? Tai jopa ministerit twiiteissään?

    Onko aika jälleen "kypsä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. valto

      ajattelin kai lähinnä näitä sinun haikujasi, jotka potkivat kiinnostavalla tavalla tutkainta vastaan.

      mv-porukoiden ja rajat kiinni -kavereiden suuttumisreaktioista tulee etsimättä mieleen suomalainen sananlasku 'se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa'. jos näin on, esimerkiksi charlie hebdon ja muiden piikkinä lihassa olevien tehtävä on tärkeämpi kuin arvaammekaan.

      meri

      Poista